HUMANITARNA PRODAJNA IZLOŽBA

„Bazar pazar“ nije običan bazar, a ni socijalna preduzeća nisu obična preduzeća. Proizvodi koje izlažemo imaju „svoju priču“. A naša priča nije bajka…

 

Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc” uz podršku Caritasa Srbije i Smart Kolektiva po prvi put organizuje Bazar socijalnih preduzeća pod nazivom “BAZAR PAZAR – Kupuj sa svrhom”.

bazar pazar

Na Bazaru će svoje proizvode izložiti i prodavati socijalna preduzeća iz Beograda i okoline, a sav prihod od prodaje ide organizacijama izlagačima, tj. za pružanje psihosocijalne podrške korisnicima ovih organizacija.

Cilj ove manifestacije je edukacija, promocija i unapređenje socijalnog preduzetništva u Srbiji, a samim tim i povećanje društvene koristi i doprinos zajednici.

Učesnici bazara su socijalno preduzeće Herc&DO – nastalo u okviru projekta razvoja socijalnog preduzetništva Udruženja za podršku ljudima sa neurozom Herc, Kreativni studio Kvart, Udruženje Naša kuća, EHO krojačka radionica Novi Sad, Socijalno preduzeće Bombooz, Socijalno preduzeće Koba Yagi Toys, Udruženje Evo ruka, Udruženje Nova Vizija Kikinda, Udruženje građana Videa, Caritas Šabac, Udruženje  Zračak Valjevo, Nanin recept s juga Vranje i Centar za mame.

Bazar će se održati u Beogradu, u subotu, 5. maja u Cafeu 16 – Gospodar Jovanova 46, u trajanju od 11 do 18 sati.

Café 16 je takođe socijalno preduzeće koje mladima iz Svratišta pruža obrazovanje i praksu za ugostiteljske poslove.

Osim širokog asortimana dekorativnih i upotrebnih predmeta, kao i domaćih prehrambenih proizvoda, posetioci će moći da učestvuju u interesantanom programu osmišljenom specijalno za ovu priliku i to potpuno besplatno. Neke od aktivnosti koje smo pripremili su:

  • Informativni psihološki testovi sa tumačenjem – biće dostupni posetiocima tokom celog dana;
  • 14h – Art & Therapy – likovna radionica koju će držati Pavle Bugarski – akademski slikar – voditelj likovnih radionica u Udruženju Videa
  • 16h –REDESIGN – inkluzivna modna revija odevnih predmeta EHO krojačke radionice.

Celokupne troškove ove manifestacije pokriće Caritas Srbije.

Dođite da vidite kako zajedno možemo učiniti mnogo više za  one kojima je podrška potrebna!

Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “HERC” osnovano je 2009. u Beogradu, u cilju pružanja podrške osobama sa anksioznim i depresivnim tegobama (najčešći psihički poremećaji, preko 25% populacije).

O Udruženju Herc se možete informisati i na sajtu www.herc.org.rs , a možete nas pratiti i na društvenim mrežama :

FB:  https://sr-rs.facebook.com/herc.udruzenje/

Instagram: http://instagram.com/herc_udruzenje

Twitter: https://twitter.com/udruzenje_herc?lang=en