DOZVOLJENI VID ZAŠTITE OD NAPADA

Nažalost, u koje god vreme živeli uvek postoje manijaci, napasnici, lopovi i ostali ,,tipovi za izbegavanje” kako se kaže. Iz tog razloga nije loše biti na oprezu i posedovati neki vid zaštite, sigurnosti i pre nego što se desi ono najgore.

sredstva za samoodbranu

Elektrošokeri i biber sprejevi

Zakoni su tu da štite individuu, ali dok se pravda pojavi, zaboravi se ili zastari vaš slučaj. Naravno da je dobro znati da nas zakon štiti i što je država tu da brine za nas, ali…

Ima nekoliko vrsta zaštite:

  • posedovanje alarma koji bi signalizirao da ste u opasnosti
  • poznavanje odbrambene veštine
  • posedovanje elektrošokera
  • ili da imate uz sebe biber sprej

Od navedenih strategija odbrane, najpoželjnije je da ih posedujete nekoliko. Na primer, dobro je znati neki borilački zahvat i uz to imati biber sprej.

Kik boks, karate, aikido tehnike, bežanje, bezbroj kurseva borilačkih veština. Sve su to različite opcije samoodbrane na nebezbednim ulicama. S obzirom da su to situacije koje ne možemo predvideti i znati kada će se desiti neophodno je da uvek sa sobom imamo neko od sredstava za samoodbranu. Zato vam Military shop nudi dobar izbor prigodnih ,,alatki“ za samoodbranu, koje možete nositi svuda sa sobom u svrhu vaše bezbednosti.

Elektrošokeri

Iz kategorije taktička oprema za vas izdvajamo tri vrste elektrošokera izuzetnog kvaliteta i izdržljivosti. Elektrošokeri svakako mogu biti i kategorisani kao policijska oprema. Kod nas u ponudi možete naći šokere američke firme Sabre red. Napravljeni su od legure aluminijuma i čvrstih materijala, što obećava dugotrajnost. Bitno je pomenuti i to da ovi proizvodi imaju i dve godine garancije, pa ne morate brinuti. Poseduje bateriju koja se puni, adapter i kabl za punjenje.

Predstavićemo Vam jedan od modela:

Elektrošoker i led lampa Sabre red

Ovaj model elektrošokera poseduje snagu od 1480 mikro kulona, sa garancijom i praktičnom dimenzijom, pa ga lako možete spakovati u svoju svakodnevnu torbu. Ono što je bitno napomenuti je to što ovaj artikal ima obezbeđen Stop-strap technology. Odnosno proizvod ne može da se aktivira ukoliko je odvojen od svoje trake, koja se kači oko zgloba. Ovo je odlična stvar, jer ako se nekim slučajem dogodi da padne u ruke napadača on je potpuno neupotrebljiv. Svi elektrošokeri iz naše ponude imaju u sebi ugradjenu LED lampu različitih jačina, koja vam omogućava bezbednost u mračnim područjima. Takođe, svi proizvodi su testirani nakon proizvodnje.

Biber sprejevi

Pre svega bitno je napomenuti da su BIBER SPREJEVI LEGALNI. Tj. da li će vas policajac kazniti iako štitite svoju bezbednost? Nije loše da konsultujemo zakon o oružju i municuji, član broj 5 gde piše sledeće: „Oružje iz kategorije D može se nabavljati i držati bez isprave i prijave nadležnom organu, u skladu sa ovim zakonom.“  – Biber sprej spada u oružje iz kategorije D.

Na military shop sajtu možete naći i veliki zbor biber sprejeva visokog kvaliteta. Ovo sredstvo samoodbrane dozvoljeno je i legalno za nošenje sa sobom u vidu samoodbrane od 2016-e godine. Tako da sada i kao civil možete biti bezbedni uz ovo mini oružje. Iz naše ponude za vas možemo izdvojiti nekoliko biber sprejeva izuzetnog kvaliteta, pa da počnemo.

SABRE RED BIBER SPREJ

Sabre-ovi sprejevi koje mi imamo su 67 puta jači od prosečnog ljutog sosa, dok su konkurentski oko 40 puta jači. Biber sprejevi su najdelotvorniji sprej za samoodbranu na prirodnoj bazi. Sadrže ekstrat iz ljute paprike. Izaziva iritaciju očiju – pečenje, svrab, suze, pa i privremeno slepilo, kao i iritaciju kože i sluznice nosa.

Neki od najprodavanijih modela su:

Biber sprej privezak – roze boje

Biber sprej u vidu priveska za ključeve. Napravljen je u SAD-u i garantuje kvalitet i funkcionanost i do četiri godine. Ovaj proizvod odlikuje moć do čak 25x prskanja, što je u proseku 5x više od konkurentnih artikla iz ponude. Raspršaj eliminiše uticaj vetra oko sebe, pa sprej dolazi samo do mete. Ono što je jako bitno napomenuti je do da ovaj biber sprej ima UV sistem bojenja, pa omogućava lakše prepoznavanje napadača. Napravljen je u roze boji, te je prigodan za pripadnice nežnijeg pola.

Kada isprskate osobu koja Vas je napala, potrebno je 2-3 sekunde da se napadač totalno ošamuti i dezorijentiše. Nakon prskanja, preporučljivo je da se odmah odmaknete od napadača.

Sledeći model, koji bismo Vam predstavili, je veće zapremine i crne je boje – Magnum 60.

Magnum 60 – pogledajte

Jedan od modela koji su se pokazali kao najbolji. Poseduje vrh koji se zaključava. Zapremina ovog modela je 54 ml, što je praktično oko 20 prskanja. Ono što izdvaja ovog proizvođača je da je ovo i do 5x više u odnosu na konkurentske proizvode iste zapremine. Daljina efikasnog dometa je 3 metra. Kao i kod drugih Sabre biber sprejeva rok trajanja je 4 godine, a vid rasprskivanja Magnum 60 modela je snažna kupa (eliminiše u znatnoj meri uticaj vetra i prenosi se samo na metu). Biber sprej je izrađenu po standardu ISO 9001:2008.

Dobro je da imate biber sprej iz nekoliko razloga. Najpre, najbrže ćete se zaštititi na licu mesta i to sami, što može da vam ulije samopouzdanje i veru u sebe. On će vam pomoći da vas ne maltretira svako kome padne to na pamet.