OBAVEZNI DEO VOJNIČKE OPREME

Vojnička čizma je verovatno najbitniji komad opreme svakog vojnika. Artra vojne čizme spadaju u sam vrh izrade, jer ne prave kompromise sa materijalima koje koriste.

Artra vojne čizme se proizovode u Evropskoj uniji, tačnije u Slovačkoj. Radi se o klasičnim vojnim, muškim, kožnim čizmama, koje su na tržištu Srbije dostupne po veoma pristušačnim cenama od 7.000 do 10.000 din.

Artra vojne čizme

Modeli koji se mogu pronaći na našem tržištu su:

– ARMAGEDON VOJNE ČIZME ARTRA TAKTIČKA ČIZMA 974
– ARKADA CRNA TAKTIČKA ČIZMA ARTRA 962
– ARSENAL POLUDUBOKA ČIZMA ARTRA 954

Artra s.r.o. kao renomirani proizvođač Artra obuće u svom asortimanu poseduje i sportsku i zaštitnu obuću, patike, poluduboke patike, čizme. Kada je Artra obuća u pitanju bezbednost je na prvom mestu. Artra nam nudi čak 7 kategorija zaštitne obuće. Kod nas na tržištu Srbije biće dostupne samo Artra vojne čizme.

Artra kao kompanija je osnovana sada već davne 1991. godine. I danas je u porodičnom vlasništvu, sa iskusnim timom inženjera i dobrim menadžerima. U Artri je danas zaposleno preko 300 ljudi.

Vojne čizme

Vojnička čizma je verovatno najbitniji komad opreme svakog vojnika. Ujedno obuća izrađena za vojsku i policiju prema posebnim standardima kvaliteta predstavlja ubeljivo najkvalitetniju obuću. Posedovanje visoko kvalitetne obuće je od velikog značaja za osobe koje se svakodnevno nalaze na terenu.

Borbene čizme ili vojne čizme su specijalno dizajnirana obuća koja je pre svega namenjena za upotrebu u ekstremnim uslovima. Moderne vojne čizme su dizajnirane tako da pružaju najbolju kombinaciju stabilnosti zgloba i zaštite noge. S obzirom da se rad na terenu i sami uslovi na terenu ne mogu predvideti potrebno je da čizma bude univerzalna, tj. da se bez obzira na klimatske i terenske uslove može koristiti. Potrebno je da pružaju svoj maksimum, a njihova otpornost i kvalitet ne smeju biti dovedeni u pitanje.

Tradicionalana proizvodnja ovakve obuće je od čvrste i vodonepropusne kože. Razvojem tehnologije, razvijala se i proizvodnja, i kako su veštački materijali pokazivali sve bolje karakteristike i kombinacija materijala za čizme su napredovale. Vremenom se došlo i do proizvodnje specijalizovanih čizama za određene klimatske uslove. Danas u ponudi možemo pronaći specijalizovane čizme za pustinje, za hladno vreme, za džungle, kao i za mnoge druge vrste upotrebe.

Artra vojne čizme ne prave kompromise sa materijalima koje koriste u svojim artiklima. Koriste se hidrofobirana goveđa koža velikog kvaliteta, cool max tehnologija, PU i TPU materijali za neproklizive đonove. Sve čizme se prave po strogim standardima EN ISO 20345. Dostupne veličine vojnih Artra čizama su od broja 36 do broja 48. Ovo je odlična stvar, naročito zbog toga što i sve veći broj žena u vojsci i policiji može da koristi ovu obuću.

Da li da očekujemo maksimalne performanse od Artra vojne obuće? Artra kao i vi misli da, da, jer nikada ne prave loše kompromise sa materijalima, ma o kojoj fazi proizvodnje ili prodaje da se radi. Tokom proizvodnje primenjuju se i koriste inovativne tehnologije u celom procesu, što svakako utiče na sam kvalitet gotovog proizvoda.

Ključ uspeha ove kompanije je u velikom broju kvalifikovanih profesionalaca, preciznosti u proizvodnji, stilu, dizajnu, integrisanom istraživanju, razvoju, testiranju, sertifikaciji obuće.

Iz Artre nam poručuju da putovanje od hiljadu milja zapravo počinje jednim korakom. Preporuka iz Artre je da se krene sa jednom od ova tri modela vojne obuće:

ARMAGEDON VOJNE ČIZME ARTRA TAKTIČKA ČIZMA 974

ARKADA CRNA TAKTIČKA ČIZMA ARTRA 962

ARSENAL POLUDUBOKA ČIZMA ARTRA 954

Misija Artra vojne obuće je stvaranje kontinuirane vrednosti za kupce, ali u isto vreme i briga o okruženju u kojem živimo i radimo. U takvom okruženju sa Artra obućom je potrebno da se osećamo sigurno i zaštićeno.

Tehnološta dostignuća, unapređenja i inovacije pomerili su vojnu obuću Artra na tržišni pijedastal. Za ovakvo tržišno pozicioniranje se brine zaliha robe od 150.000 pari vojne obuće, te sam ciklus proizvodnje od 14 dana.

Odlučili smo se da Vam bliže predstavimo jedan od modela, i to model vojnih dubokih čizama Arkada.

ARKADA CRNA TAKTIČKA VOJNIČKA ČIZMA ARTRA 962

Artra 962 Arkada

Mi Vam od širokog arotimana izdvajamo sledeći model čizme – ARKADA CRNA TAKTIČKA ČIZMA ARTRA 962

Osnovna namena ovog modela čizama je za korišćenje u policiji, vojsci. Takođe je koristi i veliki broj firmi za obezbeđenje. Ova vrsta čizme spada u kategoriju dubokih crnih vojnih čizama.

Materijal koji se koristi u proizvodnji je prirodna goveđa koža debljine 2,0 – 2,2 mm. Postava ove čizme je urađena od membrane Climax sa 3D konstrukcijom za olakšano strujanje i cirkulaciju vazduha. Svakako da je ovo jako bitna karakteristika jer pri većim naporima i toplijem vremenu omogućava nogi da ,,diše”.

Uložak ove čizme je izuzetno udoban i anatomski oblikovan kako bi hodanje bilo što ugodnije. Takođe, uložak poseduje antibakterijska, upijajuća svojstva. Moguće je vađenje uloška.

Đon ovog modela je kompaktan, poliuretanski, postoja i izdržljiv – GRIPER RPU/PU.

Posebnu garanciju kvaliteta možda uliva i podatak da je ARKADA CRNA TAKTIČKA ČIZMA proizvedena u Evropi, odnosno u EU. I to – Standard: EN ISO 20347.

Kako biste lakše odredili veličinu koja vam odgovara, u nastavku se nalazi tabela na kojoj možete videti dužinu gazišta po veličinama za tri modela Artra čizama koje se mogu naći na našem tržištu:

Dužina gazišta Artra čizama (cm)

Broj       Armagedon        Arkada                 Arsenal

40           26,5                       26,5                       26,5

41           27,3                       27,5                       27,2

42           27,7                       27,9                       27,9

43           28,5                       28,8                       28,5

44           29                           29,4                       29,4

45           30                           30                           30

46           30,5                       30,6                       30,6

47           31                           31,5                       31,4

48           32

Ako ste neko čija profesija zahteva korišćenje specijalne i izdržive obuće, ako ste pripadnik vojske ili policije, ako ste pripadnik kompanija za obezbeđenje, ako Vaš posao zahteva rad na terenu, ili se možda bavite lovom ili planinarenjem, sigurno treba da razmislite o kupovini obuće ovakvih performansi.

Pored udobnosti i izdržljivosti, ono što je svakako najbitnija stvar je sigurnost hoda. Da bi se upoznali i sa drugim modelima ali i kompletnom ponudom našeg sajta kao i da bi mogli da uradite adekvatnu komparaciju ovog modela sa drugima posetitie i pretražite nasu na ponudu na www.militaryshop.rs