DIRLJIV GEST UČENIKA

Brazilski profesor Bruno Rafael Paiva upao je u finansijske probleme, jer nije primio platu dva meseca, zbog čega je spavao u školi. Učenici su to saznali i odlučili da mu prirede iznenađenje.

 

Profesor dva meseca nije primio platu, a onda su na scenu stupili učenici jednog njegovog odeljenja i „uradili nešto“!

brazilski profesor

Uz ovakvu decu – ima nade za ovaj svet!

Kad su saznali da njihov profesor Bruno Rafael Paiva prolazi kroz veoma težak period u životu, priredili su mu iznenađenje koje tera suze na oči!

Paiva je bio prisiljen da živi i spava u školi. Kako prenose brazilski mediji, on je zamenjivao koleginicu koja je bila na porodiljskom i, zbog određenih komplikacija, nije primio platu dva meseca.

Učenici su mu dali kutiju, a kad je otvorio, u suzama je jedva izustio:

– Ovo ne može biti! Kako ste mogli ovo da mi uradite?!

U kutiji je bio novac.

Kasnije, Paiva je dodao:

– Imao sam mnogo razreda, ali nijedno odeljenje mi nije pružilo ovoliko ljubavi i pomoći kao što ste vi uradili danas – napisao je Paiva na svom portalu.

Reč-dve priređivača

Nešto slično, desilo se i meni. Ostao sam bez stana. Živeo sam u folksvagenu, brijao se vodom iz Save, kod Ušća, a retko kad bih ugrabio priliku – bilo me je sramota od svojih đaka – prenoćio bih u školskoj biblioteci koju sam vodio kao školski bibliotekar i predavao u 17 odeljenja iste srednje škole. Srećom, ubrzo sam rešio stambeni problem, a ni moji đaci nikad nisu saznali kroz kakav težak period u životu sam prolazio dok sam im predavao o Andriću, jotovanju, stilskim figurama, vodio dva razreda kao razredni starešina, vodio osam školskih sekcija, pisao svoj prvi roman koji je, kasnije, objavila „Prosveta“, itd. Ipak, meni je bilo lakše, imao sam platu, a Brazilac ni platu ni stan!

Priredio (i dodao reč-dve): Velibor Mihić