VOLI DA POMAŽE

Ona je počela sa surogat majčinstvom pre otprilike osam godina, 16 godina nakon što je rodila poslednje od svoje troje dece. Najstarija surogat majka porodila se poslednji put neposredno pre proslave pete decenije!

 

Ženama koje su imale problema sa održavanjem trudnoće, Didi Peri (50) iz Dalasa u SAD donela je na svet petoro dece, a poslednje od njih nešto pre svog 50-og rođendana.

najstarija surogat majka

Sve trudnoće koje je održavala su prošle u njaboljem redu. Didi kaže da joj je glavna motivacija bila to što želi da pomogne parovima koji su silno želeli da imaju decu. Ona kaže i da je uživala dok je bila trudna. Kada je osećala kretanje živog bića u sebi, osećala se zdravo i u šali kaže da je zavisna od trudnoće.

Didi nikada nije imala problema da se odvoji od dece koju je rodila za druge parove, jer je bila svesna od samog početka da to nisu njeni mališani. Iako mnoge žene pristaju da budu surogat majke zbog novca, Didi tvrdi da njoj to nije bilo na prvom mestu, već da je to bio dodatni bonus. Mnogi parovi traže mlađe žene da nose njihovo dete, ali bilo je i onih kojima Didine godine nisu smetale.

– U početku sam planirala da nosim dete jednoj porodici, ali nakon tog iskustva čistog zadovoljstva, znala sam da to moram ponoviti. Zahvalna sam što sam pronašla parove kojima nije smetalo to što sam starija od 40 godina. Nikada to nisam radila zbog novca, zaista sam želela da pomognem tim ljudima – kaže Didi.

Nakon što je rodila peto dete kao surogat majka, odlučila je da više neće. Sada radi u agenciji „Surrogate Solutions“ kao koordinator koji spaja buduće surogat majke sa parovima koji žele da dobiju bebu.

– Jako volim svoj posao. Više nisam osoba koja donosi bebe, ali sam još uključena u pomaganje u formiranju porodice. Osećam kao da je surogat majčinstvo ušlo u moj život iz nekog razloga, da pomažem ljudima kako bi dobili svoje potomke – dodala je Didi.

Njena najmlađa ćerka Šajna ima 23 godine i razmišlja o tome da i ona krene majčinim stopama. Didi je ponosna na to: „Divno je što sam je imala priliku da podstaknem ćerku na to“.

Izvor: Telegraf.rs