ISTORIJA JEDNOG HITA

Hrvatski muzičar Kićo Slabinac je pre 46 godina napisao hit „Zbog jedne divne crne žene“, pesmu koju znaju sve generacije bivše Jugoslavije. Ko je bila ta crnka, otkriveno je sada kada su se posle toliko vremena ponovo zajedno našli Kićo i lepa Mira.

 

Lepota pesme „Zbog jedne divne crne žene“ objavljene 1972. godine nije izbledela ni nakon gotovo pola veka, a nije izbledela ni lepota žene kojoj je pesma napisana, jer se ispostavilo da je žena koja mu je bila inspiracija veoma poznata domaćoj javnosti, posebno u poslednjih nekoliko godina.

zbog jedne divne crne žene

Mirjana Antonović živela je u Americi, a Kićo ju je upoznao na turneji i odmah se zaljubio u nju. Stihovi pesme su nastali u avionu na povratku sa turneje, a muziku je napisao dan kasnije u Zagrebu.

Tog fatalnog susreta popularni jugoslovenski pevač se svojevremeno prisetio rečima:

– Odleteo sam u Njujork na turneju i tamo sticajem okolnosti upoznao divnu crnokosu devojku. Zaljubio sam se kao dečak. I kao uvek u našoj profesiji, dolazi ono najteže. Odlazak. Ne znam jesu li to već godine ili sam po naravi takav, ali sam u avionu strahovito patio. U toj srebrnoj ptici svi su se oduševljavali izlaskom sunca, a ja sam sedeo tužan i sam… Tu sam napisao tekst, a kompozicija mi je već polagano „sela u uho“… U Zagrebu sam je dovršio, a zatim snimio na ploču. Postala je tražena jer je iskrena i napisana u jednom dahu. Naglo je morala da otputuje k porodici. Snivali smo šetnje, putovanja i sve ono najlepše, a sve je srušeno u trenutku. Verujte da uporno tražim svoj mir i nekoga ko mi to može osigurati. 28 mi je godina i želeo sam da Mira i ja imamo svoj mir.

Međutim, ovih dana, 46 godina nakon tog fatalnog susreta, Kićo i Mirjana su se družili u Zagrebu. Fatalna crnka je na svom Fejsbuk profilu objavila fotografije iz druženja sa bivšim partnerom i tako oduševila sve svoje prijatelje na društvenim mrežama, a u objavama postavila i pesmu „Zbog jedne divne crne žene“.

Mirjana je dobila mnoštvo komplimenata na račun svog izgleda ispod slika sa Kićom, te mnogi smatraju da je i pola veka kasnije zaista prelepa žena.

Antonovićeva je u žižu medijskog interesovanja došla pre nekoliko godina zbog skandala oko njenog sina Devona. Naime, tvrdi kako je folker Miroslav Ilić Devonov otac, dok pevač već godinama izbegava DNK testiranje, a na sudu su se našli u više navrata. Kako su Mirjana i Lepa Brena prijateljice, Miroslav je zbog pevačicinih komentara na temu ovog slučaja u lošim odnosima sa vlasnicom „Granda“.

Mirjana je nedavno ispričala kako je lažno optužena da je pokrala prijateljicu i poslata u zatvor, a zatim i u mentalnu instituciju, nakon razvoda od prvog supruga.

Reč je o čoveku koji je bio vlasnik jedne modne kuće, i sa kojim je dobila sina i ćerku. Taj period proveden u zatvoru Mirjana je opisala kao pravi pakao, a o svom životu u nekoliko navrata je pričala javno, pa je objavila i knjigu.

Izvor: Espreso.rs