PREPREKE DO CILJA

O ovom se filmu mnogo priča! U pitanju je film „Zlogonje“ reditelja debitanta, u kom je glavni lik dečak sa dijagnozom cerebralne paralize. Domaća publika moći će da pogleda ovaj film krajem septembra.

 

„Zlogonje“, debitanski film Raška Miljkovića o dečaku koji je rođen sa cerebralnom paralizom, domaću premijeru imaće 27. septembra, a mi vam donosimo ekskluzivni odlomak.

zlogonje

Ovo ostvarene koje je odnelo prvu nagradu na TIFF Kids festivalu u Torontu kao i na festivalu u Zlinu u Poljskoj nastalo je po motivima knjige „O dugmetu i sreći“ Jasminke Petrović, a glavne uloge su poverene deci-glumicma Silmi Mahmuti i Mihajlu Milaviću. Igraju još i Jelena Đokić, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Olga Odanović, Jelena Jovanova…

Film prati Jovana koji ima 10 godina. Kroz svoju maštu Jovan beži u svet fantazija gde je, nesputan svojim fizičkim nedostatkom, slobodan da uradi i bude ko god poželi. Nenadano u njegovo odeljenje stiže nova učenica Milica. Milica malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe da bi se sačuvao od emotivnog povređivanja i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica i da ga je začarala.

Jovan, zbog novootkrivenog uzbuđenja i radosti koje oseća zbog saznanja šta to znači imati pravog druga, prihvata ali ubzo saznaje da prepreke koje se javljaju u realnim avanturama nije tako lako preskočiti kao u onima u njegovoj glavi. A za njega najveća od svih je on sam…

Pogledajte zvaničan trejler za ovaj film!