OPASNI ZA GLEDANJE

Od svih dela kinematografije uvek su najzanimljiviji bili oni koji su iz raznoraznih razloga bili pod zabranom. Zabranjeni filmovi uvek pobuđuju posebnu pažnju gledalaca.

 

Čim neki film bude zabranjen automatski počinje da dobija na značaju, a njegova radnja sve više zakuplja pažnju publike. Ovo je lista 10 takvih filmova, koji su bili zabranjeni iz različitih razloga.

zabranjeni filmovi

1. Cannibal Holocaust 
Hanibal holokaust je italijanski film objavljen 1980. godine, a radi se o profesoru i njegovom osoblju koje se izgubi u amazonskoj šumi. Težak je za gledanje i nije čudo što je skidan sa programa.

2. Paklena pomorandža / A Clockwork Orange
Tema je dovela do zabrane ovog teškog filma objavljenog davne 1971. godine.

3. Srpski film / A Serbian Film 
Film je zasnovan na pedofiliji i nekrofiliji, u kojoj glumac umire. Uznemirujući je za gledanje i zabranjivan.

4. Borba do poslednjeg / Battle Royale
Ovo je japanski film koji je zabranjen 2009. godine. Naravno, zbog neprijatnih scena.

5. Poslednja kuća levo / The Last House On The Left 
Ovaj film se vrti oko kidnapovanja dve tinejdžerke pod čudnim okolnostima. i nIje baš prijatan za gledanje…
6. Hostel / Hostel 
Naslov objašnjava radnju filma, a reč je o triologiji. Prvi deo je snimljenjen 2005. godine i vrti se oko dva učenika koji odsedaju u hostelima dok putuju Evropom. Hostel je isupnjen misterijom i hororom.

7. Lice sa ožiljkom / Scarface 
Skarfejs je snimljen 1983. godine, kao rimejk istoimenog filma objavljenog 1932. godine. Reč je o istorijskom filmu koji govori o zločinima, ali sadrži nekoliko takvih tvrdih scena, zbog kojih je i zabranjen.

8. Zeleni pakao / The Green Inferno 
Film govori o grupi studentskih aktivista koji idu u misiju spasavanja šume Amazona. Ali, umesto toga, zaglavljuju se na ostrvu koje je ispunjeno kanibalima. Sadrži neke uznemirujuće scene koje su dovele do zabrane.

9. Teksaški masakr motornom testerom / The Texas Chainsaw Massacre 
Film je o nekolicini prijatelja koji su užasnuti kada se šetač srušio na njihov automobil. Tražeći pomoć u gradu, shvataju da ih je pikirala porodica kanibala i ludak sa motornom testerom. Bio je po periodima zabranjen u mnogim zemljama, uključujući: Brazil, Čile, Finsku Francusku, Island, Norvešku, Singapur, Švedsku i zapadnu Nemačku.

10. Planina Broukbek / Brokeback Mountain 
„Planina Broukbek“ govori o istorodnoj romansi, koju ljudi u nekim delovima sveta nisu još spremni da podrže, što je dovelo do toga da film bude zabranjen na tim mestima. Bez obzira na to, film je dobar i dobio je dosta zasluženih priznanja.

Izvor: B92.net