KOKOSOVE OBLANDE

Lagani desert koji se lako pravi! Kokosove oblande začas mogu da se nađu na posluženju, pa zato i treba da budu, između ostalog, jedan od prvih izbora kada je u pitanju manjak vremena, a višak dobrog raspoloženja.

kokosove oblande

Sastojci:

10 jaja
2 oblande

ZA PATIŠPANJ:
10 kašika šećera
3 kašike brašna
200 grama kokosovog brašna
ZA FIL:
250 grama margarina
10 kašika šećera
50 grama kokosovog brašna
2 kašike brašna
200 grama čokolade za kuvanje

Način pripreme:

Pripremamo patišpanj. Polupamo jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Belanca mutimo mikserom i u izmućena belanca dodamo 10 kašika šećera. Isključimo mikser kad se šećer rastopi. Potom u sud dodamo 200 grama kokosovog brašna i 3 kašike brašna. Sjedinimo smesu žicom za mućenje. Prespemo testo u tepsiju obloženu papirom. Pečemo 15 minuta na 180 stepeni.

Pripremamo fil. U sud sa žumancima dodamo preostali šećer i mutimo mikserom. Kad se šećer rastopi, u sud dodamo 2 kašike brašna. Sjedinimo i stavimo da se kuva na pari. Izlomimo čokoladu i dodamo u sud. Sklonimo sa šporeta kad krem dobije potrebnu gustinu i ostavimo da se ohladi. U ohlađen fil dodamo margarin i sjedinimo sastojke. U fil dodamo preostalo kokosovo brašno. Izvadimo patišpanj iz rerne. Sklonimo papir kad se ohladi. Isečemo patišpanj da bude veličine oblande. Na prvu oblandu, sa okrenutom glatkom stranom nadole, nanesemo fil. Na fil nanesemo patišpanj i premažemo filom. Na fil stavimo drugu oblandu, sa okrenutom glatkom stranom nagore, pa nanesemo fil.

Sečemo kolač na kocke, serviramo i ukrasimo čokoladnim prelivom.

Prijatno!