RUSKA CRNA GLJIVA

Šta je Čaga i gde je nalazimo? Lekovito delovanje Čage. Kako ova izuzetna crna gljiva pomaže kod niza stanja i bolesti? Kako koristimo Čagu i za koje bolesti?

 

Čaga je izuzetna medicinska gljiva koja raste na drvetu sibirske breze. Ona upija najbolje lekovite supstance iz korenja, stabla i grana breze i sadrži preko 200 nutritivnih supstanci. Raste širom Severne i Istočne Evrope, Rusije i Koreje. Stari Azijci su je primenjivali za održavanje zdrave prirodne ravnoteže, verujući da daje mladolikost, produžuje život i jača imunitet. Najzastupljenija je u tradicionalnoj ruskoj i istočnoevropskoj medicine. Širom Evroazije se koristi hiljadama godina.

Zbog svoje lekovitosti je bila poznata i pod nazivima „dar od Boga“ i „kraljica bilja“.

Medicinska gljiva Čaga i zdravstveno delovanje Čage na imunitet

U najstarijem službenom popisu lekovitih materija, kineskoj knjizi Shennong Ben Cao Jing je zahvaljujući raznovrsnim lekovitim svojstvima prozvana i „nadmoćnom biljkom. Postala je vrlo popularna u knjizi „Odeljenje za rak“ nobelovca Aleksandra Solženjicina. On je pisao o vlastitom ozdravljenju od karcinoma pomoću čaja od čage nakon neuspešnog lečenja po klinikama. Danas se na čagi sprovode mnoga istraživanja i sve više ljudi otkriva njenu isceliteljsku moć.

Čaga je moćno sredstvo protiv stresa, koji uzrokuje  gotovo 90 odsto svih bolesti. U bivšem SSSR-u  vlada je naredila svojim sportistima i astronautima da čagu koriste kao adaptogen za poboljšavanje umnih i telesnih sposobnosti.

Najčešće raste u severnim krajevima Sibira, gde je temperature i do -40 C. Bere se obično posle 25 godina, kada je najlekovitija. Kroz taj dugi period sazrevanja, lekovite supstance iz čage postaju izuzetno male molekularne strukture, što omogućuje brzu i celovitu apsorpciju u organizam.

Moderna istraživanja pokazala su da je čaga puna dragocenih bioloških aktivnih materija, od kojih neke ne sadrži ni jedna druga biljka. Bogata je aminokiselinama, enzimima, mineralima u tragovima (bakar, selen, cink, mangan, gvožđe, germanijum) zatim mineralima u većim količinama (magnezijum, kalcijum, kalijum, natrijum, fosfor) kao i vitaminima B1, B2, B5, vitaminom K, vitaminom D2 ili ergosterolom. Čaga je moćan izvor više vrsta polisaharida, beta glukana, triterpena (među njima i lanosterol), sterola, saponina, inotodiola,trametenolične kiseline, SOD enzima i njenog glavnog sastojka betulinske kiseline.

Ona je prirodni borac protiv tumora zahvaljujući betulinskoj kiselini, koja sprečava razvoj raka i uništava kancerogene stanice.

Betulinska kiselina ima svojstvo da uništava već formirane kancerogene ćelije, čuva vitalnost i funkciju zdravih i preventino delije protiv nastanka novih kancerogenih ćelija. Ona akumulira radioaktivne minerale, što se pokazalo posle korišćenja, nakon katastrofe u Fukušimi.

Najmoćnijim oružjem ove gljive smatra se Čagin kiselina, koja normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe i tkiva ljudskog organizma. Aktivne komponente u čagi deluju antioksidativno, antikancerogeno, antitumorski, antivirusno, imunostimulativno, analgetski, antiupalno.

DELOVANJE ČAGE

Pečurka Čaga je efikasna i pomaže kod:

  • Bolova u stomaku
  • Heliko bakterije i kandide
  • Protiv upala
  • Kožnih bolesti (psorijaza, ekcemi)
  • Bolesti kostiju
  • Onkoloških bolesti
  • Poboljšanja apetita i sna
  • Bolesti nervnog sistema (alchajmer, parkins, depresija)
  • Skidanja lošeg holesterola
  • Hroničnog umora

On nas štiti od preranog starenja, visokog krvnog pritiska, bolesti srca i krvotoka, hroničnih bolova mišića i zglobova, dijabetesa, slabe cirkulacije, oboljenja bubrega i jetre, povišene masnoće, alergija, plućnih oboljenja, svih bolesti kože, problema prostate itd. Deluje protiv raka dojke, jajnika, maternice, prostate, pluća, želuca, slezine, mozga, leukemije, melanoma i limfoma.Takođe  ublažava nuspojave hemoterapije i jača imunitet.

Čaga normalizuje metabolizam i lekovito deluje na sve organe. Ona je moćan adaptogen, što znači da deluje protiv stresaČaga uspostavlja ravnotežu celokupnog organizmaRuski naučnici  su napraviti kreme i razvili  sistem mikrokapsula, koji omogućava sastojcima čage da lako prodru u kožu i deluju neposredno u zglobu, u žarištu oboljenja.

Taj lek ublažava bol, zaustavlja grčenje mišića, podstiče uklanjanje soli i toksina iz zglobova, usporava njihovo starenje i razaranje hrskavičnog tkiva.

Gljiva Čaga se melje u prah i pretvara u napitak sličan kafi ili čaju, a može primjenjivati i u obliku tinkture. Sibirski narodi redovno konzumiraju čaj od čage, što je možda uzrok njihove dugovečnosti. Istraživanja ove lekovite gljive su tek počela. U budućnost će se tek otkriti čudesna lekovita svojstva čage.

Medicinska pečurka Čaga se može naći širom sveta, pa i na Balkanu. Svuda gde ima drveta breze ima i Čage. Raste na Vlasini na primer. Zadnjih godina gljiva Čaga je postala popularna u medijima, kao egzotična crna gljiva iz Rusije koja leči rak, psorijazu i neke druge teže bolesti, mada ona po istraživanjima ne spada u top lekovite pečurke kao što su Kordiceps, Reiši ili Šitake. I većina zdravstvenih tvrdnji o delovanju Čage su mahom preterane, proistekle iz snažne propagande ruske alternativne medicine.

 

Golden Sweden Bitter za žene -gif 728x90

Golden Sweden Bitter držeći se tradicionalne recepture i onoga što originalna formula za Šveden biter preporučuje ima u sebi umesto Agarikon gljive koja je danas zabranjena za branje, ima Šitake medicinsku gljivu koja dokazano stimuliše imunitet i deluje antikancerogeno.

Ako se radnim danom kapi naruče do 15 h stižu već sutradan za većinu mesta u Srbiji. Naručuje se ovde putem sajta ili na mail  [email protected] i putem telefona (+381)  065 970 7777

Naručivanje i kupovina u Bosni

U BiH cena jedne bočice Golden Sweden bitter je 43.5 KM. Naručivanje telefonom za kupce u BiH je putem telefona:

(+387) 066 271 012

(+387) 061 284 600

Milan Popović