LJUBITELJI NARODNJAKA UŽIVAĆE U PROVODU

Prvi je koncert Šabana Šaulića, u narodu poznatog kao „Kralj narodne muzike“, koji će se održati u subotu 6. oktobra u Štark areni, dok je drugi spektakl rezervisan za 20. oktobar, kada će koncert u istom prostoru imati Lepa Brena.

 

Ko je Šaban Šaulić?

Šaban Šaulić je rođen 6. septembra u Šapcu. Svojoj supruzi Gordani sa kojom ima troje dece (Sanelu, Ildu i Mlihajla) posvetio je jedan od najvećih hitova u svojoj karijeri „Gordana“.

Prvi album izdao je sa osamnaest godina 1969, gde je glavni autor pesama bio Buca Jovanovic. Na tom albumu osvanula je pesma „Utjehu, dajte mi utehu“ hit koji se i dan danas peva i naručuje u kafani bilo da slavite rođenje deteta ili patite zbog neostvarene ljubavi.

mesec narodne muzike

Tokom svoje neskromne karijere izdao je preko 30 albuma i stvorio preko 100 hitova narodne muzike. Važi za vrlo željenog gosta (pevača) bilo na svadbi ili proslavi, uvek se lati mikrofona i uveseljava goste. Ljudi plaču dok ga slušaju, a njemu je srce puno.

Neki od njegovih najboljih hitova su „Kako si majko, kako si oče“, „Dođi da ostarimo zajedno“, „Odlaziš odlaziš“, „Sneg je opet Snežana“, „Mihajlo“, „Uvenuće narcis beli“, „Danima te čekam“, a pesma sa najvećim brojem pregleda na youtube-u je pesma „Zal“ iz 2016. godine sa 31.793.716 pregleda.

U toku je #sabanizazov koji je započela Šabanova ćerka Ilda Šaulić kada je izazvala Draganu Mirković i Slađu Alegro da otpevaju omiljenu pesmu od Šabana Šaulića. Luče iz Kasidola odgovorila je na izazov pesmom “Dajte mi utjehu”.

Ko je Lepa Brena?

Lepa Brena ili Fihreta Živojinović, devojačko Jahić, rođena je 20. 10. 1960. godine u Tuzli. Svoju karijeru otpočinje sa bendom Lira Šou, koji je nekoliko godina kasnije promenio ime u Slatki greh. Saradnju sa Sašom Popovićem, muzičarem kojeg je upoznala u bendu Slatki greh, nastavila je i nakon razilaženja sa bendom.

Sa njim deli vlasništvo Grand produkcije, najveće folk i narodne  muzičke produkcije na ovim prostorima. Lepa Brena je za kratak vremenski period postala poznata i prirasla k’ srcu svojoj publici.

lepa brena

Prvi put se na Jugoslovenskom filmu pojavila 1982. godine u filmu Siniše Pavića “Tesna koža”, zatim 1983. i 1984 u filmu “Kamiondžije ponovo voze”. Glumila je i u filmu “Nema problema” sa Nikolom Simićem 1984. godine.

Njen menađzer Raka Đokić 1986. godine došao na ideju da novi album predstave pomoću igranog filma u kome će Lepa Brena imati glavnu ulogu. Film se zvao kao i album “Hajde da se volimo” a reakcija publike bila je oduševljavajuća.

Kada je film “Hajde da se volimo” 1987. snimljen, Brena je već imala pozamašnog iskustva u snimanju i glumi. Dve godine kasnije snimljen je drugi deo istoimenog filma. “Hajde da se volimo 3” i Hajde da se volimo 4” su snimljeni 1990 i 2017.

lepa brena slatki greh

Lepa Brena je ubrzo postala najpoznatija javna ličnost na prostorima bivše Jugoslavije. Neki od najvećih Breninih hitova su “Bato, bato”, “Šeik”, “Sanjam”, “Robinja”, “Čik pogodi”, “Ti si moj greh”, “Luda za tobom”, “Sve mi dobro ide osim ljubavi”, “Pazi kome zavidiš”, “Biber”…

Poslednju pesmu izdala je 2018. godine pod nazivom “Kako ću ja”.

Svoj rođendan će ove godine proslaviti u Štark areni sa svojim najvernijim i najvatrenijim fanovima, prijateljima i porodicom.

Karte za Šabanov i Brenin koncert su uveliko u prodaji na http://www.eventim.rs/rs/ te ih nabavite na vreme.

Takođe, ukoliko ne živite u glavnom gradu, možete iznajmiti stan na dan blizu Štark arene ili apartman u centru grada i uživati u spektaklu kakav samo Šaban ili Brena mogu da naprave!