NOVO IME ZA PROSPERITET

Ime zaseoka Adžinci u Gornjem Gajtanu u opštini Medveđa meštani su pre dve godine promenili u Putinovo. Od tada ovo selo zna samo za boljitak i blagostanje.

 

Sve je više povratnika, grade se nove kuće, a uz pomoć ruske humanitarne misije i Opštine meštani su dobili i put. To je bio i povod posete ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

putinovo

Pored stare dedine kuće Milutin je pre 12 godina sa suprugom Milicom sagradio novu. I rade i uživaju u raju na oko 1.000 metara nadmorske visine.

Boljitaka ima, kažu, otkad su zaseoku promijenili naziv.

„Dobro se živi. Imamo svega. I jabuka, krušaka i mesa. Ali, opet, mora se nešto raditi’“, ističe meštanin Milutin Petrušić.

U Putinovu ima tridesetak kuća. Polovina njih sagrađene su u proteklih deset godina.

„Da, ostaju mlađe generacije, potomstvo. Vidite ovde kako je u našem selu Putinovu. Sve se izgrađuje, nove su zgrade“, ističe Slobodan Lazarević.

Oživelo je Putinovo, a i kafana „Krim“ je puna svakog dana. Meštani se tu okupljaju, bistre politiku uz domaću šljivovicu „putinovaču“, a mogu i da čitaju knjige.

Raduju se i gostima koji stižu sa svih strana.

„Dobili smo novi put. Čuli smo se i raščuli svuda po Srbiji, maltene i po celoj Rusiji“, kaže vlasnik kafane Mališa Petrušić.

Ambasador Čepurin u Putinovu

U Putinovu se na svakom koraku mogu videti znamenja Srbije i Rusije. A do zaseoka se sada lakše stiže. Na putu koji je probijen i nasipan, a uskoro će biti i asfaltiran, meštani su dočekali ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Od dragog gosta dobili su na poklon portret predsednika Vladimira Putina.

„Zahvalan sam i ruskoj strani i srpskim prijateljima koje dobro poznajem ovde, iz ruske humanitarne misije. Polako, simbolično mislim da je to dobra stvar koja nas takođe povezuje“, rekao je ambasador Aleksandar Čepurin.

Putinovo je blizu važnog puta koji spaja dve opštine.

„Posetili smo Medveđu i Putinovo. To su čudesna mesta. Ljudi u Putinovu su veoma ponosni što je njihov zaseok nazvan po predsedniku Rusije. Sada je, ističu oni, Putinovo poznato širom sveta“, napisao je na Tviteru svoje utiske iz ovog sela ambasador Čepurin.

Podsećamo da je ruska humanitarna misija ranije poklonila Medveđi sanitetsko vozilo, koje mnogo znači ovoj opštini.

Izvor: RTS