SATARAŠ OD ĆUFTI

Ovaj sataraš od ćufti može se smatrati specijalitetom „par ekselans“ ili pak samo jednom neobičnom verzijom gulaša. Kako god, ćufte u preukusnom umaku oduševiće sigurno sve ljubitelje gurmanskih jela.

sataraš od ćufti

Sastojci:

3 glavice luka
3 suve crvene paprike
3 oljuštena krompira
300 grama mlevenog mesa
peršun
3 sveže zelene paprike
150 mililitara paradajz sosa
1 jaje
1–2 kašike prezle
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Krompire iseckamo na kocke i stavimo u šerpu na šporetu sa 500 mililitara vode. Glavice luka sitno isečemo i pržimo u šerpi sa zagrejanim uljem. Posolimo i pobiberimo. U dublji sud stavimo mleveno meso, posolimo i pobiberimo. Polupamo jaje dodamo u sud. Dodamo 1–2 kašike prezle i mešamo dok se smesa ne sjedini. Svežim i suvim paprikama sklonimo ručke i semenke, isečemo na kocke i dodamo u šerpu kad luk omekne.

Od smese sa mlevenim mesom formiramo loptice. Parčiće skuvanih krompira izvadimo iz šerpe i dodamo u šerpu s povrćem. U šerpu dodamo paradajz sos i nalijemo vodu u kojoj su se kuvali krompiri, posolimo i pobiberimo. Potom dodamo ćufte. Iseckamo peršun i dodamo u šerpu. Poklopimo i ostavimo da se sataraš kuva 40 minuta. Kutlačom vadimo sataraš iz šerpe i sipamo u dublju činiju. Pospemo peršunom svaki tanjir posebno posle usutog sataraša.

Prijatno!