NAPITAK NATAŠTE

Ujutru na prazan stomak, voda s medom može da bude pravi napitak kojim ćete započeti dan! Osam fantastičnih zdravstvenih prednosti stoje iza vode s medom.

 

Opšte je poznato da je med jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Kaže se da zdravlje ulazi na usta, pa je med svakako najbolja potvrda ove izreke. Svakodnevno konzumiranje meda ujedno je i najbolji način da u potpunosti iskoristimo sve njegove zdravstvene prednosti.

voda s medom

Medu se posebno mogu radovati osobe koje imaju problema s lošom probavom, tačnije oni sa zatvorom stolice. Jedan jednostavni napitak s medom koji je preporučljivo uzimati svakog jutra na prazan stomak prosto će probudiće sporu probavu.

SASTOJCI:

– 2 decilitra mlake vode
– 1 puna kašičica meda

PRIPREMA:

Dobro promešajte vodu i med, pričekajte da se on u potpunosti otopi i zatim popijte. Voda mora biti mlaka, nikako vrela, jer visoka temperatura uništava sve hranjive i blagotvorne materije u medu.

Kako voda s medom deluje na naš organizam. Možemo navesti bar osam dobrih razloga zbog kojih se ovaj napitak mora naći na početku svačijeg dana!

1. Olakšava prolaz hrane u probavnom sistemu, tj. put hranljivih namirnica iz tankog u debelo crevo.

2. Neutralizuje gasove koji se proizvode u probavnom sistemu.

3. Umiruje želudac. Istraživanja su pokazala da pomaže i kod lečenja čireva na želucu ili bakterijskog gastroenteritisa.

4. Detoksikuje organizam, odnosno pomaže u izbacivanju nagomilanih otrova iz tela.

5. Uz dodatak soka od limuna, ovaj napitak postaje odličan saveznik u mršavljenju.

6. Deluje antibakterijski, jer je sirovi med pun enzima, vitamina i minerala koji se aktivno bore protiv štetnih bakterija.

7. Olakšava alergije tako što pomaže telu da se „aklimatizuje“ na cvetni polen i tako smanjuje osetljivost na okolinu.

8. Reguliše nivo šećera u krvi.

BioLaksativ protiv opstipacije

Izvor: Zadovoljna.hr