POSAO VREDAN PAŽNJE

Nije baš lako održavati higijenu u stanu, pogotovo kada je u pitanju veća površina. U moderno doba, u kom vremena ima sve manje, jer često robujemo poslovima koji zahtevaju da smo od kuće udaljeni, i da tamo ne provodimo vreme, ne mislimo uvek o tome kakav utisak ostavlja higijena u našem stanu.

 

Kada govorimo o poslovnim prostorima, znamo koliko se ta mesta prljaju i koliko ih je važno održavati.

Čišćenje i održavanje objekata nekad zaista treba prepustiti profesionalcima, jer time štedimo vreme, a posao obavljaju oni kojima to i nije veliki problem i od čega zarađuju. U nastavku govorimo o tome šta sve podrazumeva i uključuje pravilno čišćenje prostora.

Čišćenje zgrada i stambenih prostora

Koliko god da ne obraćamo pažnju na to, kada zgrada zablista, ipak se oseti da je čovečja ruka tuda prošla. Vredne čistače nekad tek pozdravimo sa dobro jutro, ili se sapletemo o njihovu metlu naslonjenu na gelender. No, ako se zapitamo koliko je truda uloženo u ribanje stepenica, čišćenje lifta u koji nemarni komšija nekad ušeta sa cigaretom, skidanje paučine, vidimo koliko je ovo bitan segment. Održavanje objekata prepušta se agencijama koje se time bave, a čak je i obaveza zgrade da unajmi nekoga ko bi održavao higijenu.

Generalno čišćenje kuće

Nemanje vremena za sređivanje kuće ili kancelarije uzrokuje taloženje prašine i paučine, nered, musave prozore i još mnogo šta što pojedinim prostorima pridaje utisak neurednosti.

Čišćenje prilaza i stepeništa jedan je od poslova koji je uračunat u pojam generalke. Usisavanje nam neretko pada teže nego buđenje ponedeljkom, a potom i pajanje i brisanje prašine. Agencije za čišćenje objekata će vam skratiti taj problem, a vi za to vreme možete u šoping ili šetnju sa detetom. Dobri čistači posložiće vam i prebrisati knjige od prašine, srediti razbacane papire i osvežiti prostor.

Ponekad uzmite stvari u svoje ruke

Možda vam neće biti zanimljivo ako vam kažemo da je čišćenje naporan i dosadan posao. Ali ukoliko saznate informaciju da se čišćenjem stana skida oko 200 kalorija , to i nije tako loša informacija, ako znamo da danas gotovo niko ne preduzima ništa da se razmrda posle posla.

Nepravda za žene – je još jedna činjenica koju olako shvatamo. Da, nažalost je istina da žene provedu duplo više vremena čisteći. Neka od statistika kaže da žena provede prosečno 12. 896 sati, dok prosečan muškarac čisti oko 6.448 sati u životu.

Kupatilo i glavobolja

Nesumnjivo je da kupatilo izaziva najveći problem kada je u pitanju čišćenje. Ribanje šolje, lavaboa i kade definitivno oduzima najviše vremena i ne pada svakome baš tako lako. Zbog toga još jednom podsećamo na mogućnost angažovanja kuće koja se bavi čišćenjem, a kada, lavabo i šolja će blistati. Temeljna čišćenja prostora u Srbiji su povoljna, pa ukoliko imate veći objekat, bolje je angažovati servis, nego gubiti čitave dane mesečno na sređivanje. Ovo je zlata vredan savet, ako se bavite preduzetništvom i potrebno je da održavate prostor u kome se nalaze kancelarije i prostor za sastanke. Jednostavno je, lako i povoljno. A rezultati su i te kako vidljivi.