BRAVO, SVAKA ČAST!

U jednoj apoteci u Maglaju u BiH nepoznati mladić uradio je gest vredan svakog poštovanja! On je platio sve dugove penzionera u toj ustanovi koja im je davala lekove na poček.

 

Da sreću čine male stvari pravi dokaz je ova, za ovo vreme, više nego neverovatna priča koja stiže iz Bosne i Hercegovine. Jedan nepoznati mladić platio je sve dugove penzionera koji su u apoteci u Maglaju lekove kupovali na veresiju do narednog primanja.

platio sve dugove

Sve se desilo tako što je pomenuti mladić bio prisutan kada je jedan penzioner pitao apotekarku da li može da plati lekove kad stigne penzija.

On se najpre spremno ponudio apotekarki da plati lek tog penzionera, a potom je nju zamolio da sabere sve dugove penzionera za koje je iz svog džepa izvadio oko 400 KM (blizu 200 evra).

Dirnut ovim gestom, Zeničanin Aldin Kajmaković koji se tom prilikom zatekao u apoteci, pisao je o tome na Fejsbuku.

„Nakon što apotekarka reče da on uzme na dug do penzije, momak se ponudi da plati taj lek i ako ima još nešto duga od ranije. Kad apotekarka stidljivo reče da ima još dugova i da ona tako penzionerima daje lekove na veresiju do penzije, momak je zamoli da zbroji sve dugove koje imaju penzioneri. Nakon kraćeg vremena, lik plati skoro 200 evra, a apotekarka ostade plačući jer nije verovala da se u današnjem vremenu mogu dogoditi takve stvari. Ni meni nije bilo nimalo svejedno, iskreno, postideh se zbog njegovog dobročinstva“, napisao je Kajmaković.