ANTISTRES DAN

„Odstresi se“ je poruka udruženja „Herc“ koje se bavi edukacijom i pružanjem podrške osobama sa neurotskim tegobama. „Herc“ vas poziva na jedno antistres druženje sa psiholozima i psihoterapeutima!

 

U okviru kampanje za promociju i unapređenje mentalnog zdravlja, Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc” organizuje “Antistress Dayu Kafeu 16, 11. oktobra od 16 sati, ulica Cetinjska 15 u Beogradu.

odstresi se

U četvrtak 11. oktobra od 16 sati posetioci će imati priliku da razgovaraju sa psiholozima i psihoterapeutima, kao i da razreše svoje nedoumice, dobiju sve informacije o stresu i strategijama prevazilaženja, nauče tehnike relaksacije i kontrole anksioznosti, ali i metode koje vode povećanju kreativnog potencijala i vitalne energije.

Učešće na događaju je besplatno, a posetioce očekuje opuštena atmosfera uz mnoštvo zanimljivog programa. Detalje događaja pogledajte OVDE

DA LI STE ZNALI?

  • 1 od 4 osobe u nekom periodu života oboli od mentalnog poremećaja

  • Mentalni poremećaji su drugi najveći zdravstveni problem srpskog stanovništva (nakon kardiovaskularnih).

  • Istraživanje od 1997-2007, ukazuje da se svaka druga osoba u Srbiji ne oseća dobro i pati od blagih simptoma depresije; kod 4,4% žena i 2,4% muškaraca je dijagnostifikovana depresija. 55,8% građana Srbije je prijavilo teskobu, napor i umor.

  • Procenjuje se da je više od 75% bolesti prouzrokovano stresom

  • Podaci sa instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta U Beogradu pokazuju da je 42% učenika srednje škole anksiozno.

  • Prema broju samoubistava Srbija je na 13. mestu u svetu, a mentalni poremećaji, depresija i zloupotreba psihoaktivnih supstanci uzroci su u više od 90% slučajeva, tvrde stručnjaci

Udruženje Herc se bavi primarno edukacijom i pružanjem podrške, što predstavlja neizostavan deo efikasnog tretmana osoba sa neurotskim tegobama.

Drugi aspekt aktivnosti udruženja odnosi se na prevenciju neurotskih poremećaja i podrazumeva edukovanje zdravih osoba u smislu razvijanja ličnih kapaciteta u očuvanju mentalnog zdravlja, kao i rad sa ciljem blagovremenog prepoznavanja i adekvatnog reagovanja u slučaju pojave prvih simptoma poremećaja.

Usluge Udruženja Herc su besplatne (grupe samopomoći, savetovalište, psihološko-edukativne radionice, kreativne radionice).

O Udruženju Herc se možete informisati i na sajtu www.herc.org.rs , a možete nas pratiti i na društvenim mrežama:

FB: https://sr-rs.facebook.com/herc.udruzenje/

Instagram : http://instagram.com/herc_udruzenje

Twitter : https://twitter.com/udruzenje_herc?lang=en