PAPRIKE PUNJENE MESNIM NARESKOM

Reklo bi se da punjene paprike nisu neka mudrolija od jela, ali ih napraviti ukusnim i ne preterano skupim, u današnje vreme je potreban čaroban štapić. Paprike punjene mesnim nareskom odlična su alternativa kada mlevenom mesu skoči cena!

paprike punjene mesnim nareskom

Sastojci:

12 crvenih paprika
400 grama mesnog nareska
2 krompira
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
100 grama pirinča
1 kašika crvene mlevene paprike
4 čena belog luka
1 kašika mešavine začina
2 kocke za supu
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U šerpu sa vodom, na šporetu, stavimo kocke za supu. Glavicu crnog luka sitno isečemo. Šargarepu i jedan krompir isečemo na sitne kocke. Paprikama odstranimo peteljke. U tiganju na zagrejanom ulju pržimo isečen crni luk. Kada luk omekša u tiganj dodamo isečenu šargarepu, a zatim u tiganj dodamo isečen krompir i mesni narezak. Dodamo pirinač, sitno isečen beli luk, mlevenu papriku, mešavinu začina, posolimo, pobiberimo, promešamo i sklonimo tiganj sa šporeta.

Punimo paprike filom iz tiganja. Drugi krompir isečemo na tanke krugove i njima zatvorimo paprike, pa ih poređamo u šerpu. Prelijemo paprike supom, a šerpu poklopimo i stavimo na šporet. Kuvamo 30-ak minuta na tihoj vatri. Izvadimo paprike iz šerpe, poređamo u tepsiju, poprskamo uljem i prelijemo tečnošću iz šerpe. Pečemo 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa kad budu gotove paprike poslužimo tople.

Prijatno!