GEST ZA PRIMER

Zadranka Filomena je putem popularne društvene mreže objavila da poklanja, a zatim i zaista poklonila automobil porodici kojoj je to bilo preko potrebno. Ključeve je dobila samohrana majka četvoro dece koja živi u Splitu.

 

Ova Zadranka je izazvala veliko zanimanje korisnika Fejsbuka nakon što je na toj društvenoj mreži, u grupi ‘Kupi prodaj Dalmacija’, objavila da – poklanja automobil.

poklonila automobil

„Poklanja se manji auto porodici kojoj je stvarno potreban. Auto je u voznom stanju i registrovan još tri meseca. Sve informacije u inboks“, reči su koje su izazvale nevericu, no Zadranka Filomena kaže je kako je automobil zaista otišao u prave ruke.

„Kao što sam i želela, Opel Corsa stara 17 godina je otišla u prave ruke, samohranoj majci koja ima četvoro dece i živi u Splitu“, kaže Filomena i objašnjava da joj je rođak ponudio automobil, ali kako već ima svoj, odlučila je da ga pokloni.

„Rekao mi je da radim s njim što želim. I onda sam se ja odlučila na ovaj potez, jer i ja sam svašta prošla u životu, znam kako je imati i nemati“, otkrila je Zadranka, samohrana majka 17-godišnjaka i dvogodišnjakinje koja za život zarađuje radeći noćne smene u pekari u Trogiru.

I pored teških muka u prošlosti koje su Filomenin život obeležile poput rata, smrti oba roditelja i ozbiljne bolesti, nisu je napustili altruistički duh i želja da pomogne čoveku u nevolji.

Sin tinejdžer, kaže, na nju je izuzetno ponosan.

„Počeo je plakati od ponosa, rekao mi je: ‘Mama, ti si čudo!’, a još nešto ću vam reći kada pitate za njegov automobil. Iduće godine ćemo pokloniti i Corsu koju ja vozim, jer će sin kupiti nov automobil kada položi, a ne trebaju nam dva“, otkrila je Filomena.

Eto, koliko god ljudi bili skeptični i u svakom ispravnom delu tražili sumnjiv motiv, lepo je čuti i ovakvu iskrenu priču. Sa samo jednim motivom – usrećiti drugu osobu!

Izvor: Dalmatinskiportal.hr