ZANIMLJIVA SARADNJA

Mile Kekin pevač Hladnog piva i Momčilo Bajagić Bajaga, nakon što su izdali pesmu “Atlantida”, za Kekinov samostalni album “Kuća bez krova”, sada su objavili i spot veoma interesantan ljubiteljima stripa.

 

Pesma u sebi sadrži stihove: „Ofanziva crvenih mundira, navalili su bagerima, Zagor, Duh sa Sekirom, šalje zadnje dimne signale. Ja kroz snove u pomoć hitam, u džepu kamen karamita, oj karamba karambita.”

atlantida

Sada su izdali i spot u potpuno stripskom fazonu. Stare naslovnice čuvenih jugoslovenskih edicija “Zlatna serija” i “Lunov Magnus Strip” oslikavaju autore ove pesme u kojoj se oni zajedno bore sa svim nemanima koje su ih spopale. Spot se pojavio danas na zvaničnom kanalu Mileta Kekina.

Mile Kekin i Bajaga predstavljeni su kao dva kauboja koji se bore rame uz rame. Stripovi su urađeni u starom Bonelijevskom fazonu, što daje interesantan i kreativan izraz pesmi.

Mile se pojavljuje u epizodi “Atlantida” edicije “Zlatne serije”, drugi broj koja je koštala dva nova dinara, a Bajaga u ediciji “Lunov Magnus Strip” u epizodi “Blago Atlantide”.

Da podsetimo, saradnja, koju su napravili Kekin i Bajaga bila interesantna, ali ona dobija sasvim drugačiju dimenziju kada se zna da su joj prehodili događaji iz Karlovca, ranije ove godine. Kekin i Bajaga.

Kako su naveli pojedini portali, ti događaji su „pesmu učinili svojevrsnim manifestom pomirenja u regionu“.

Događaj sa kojim se povezuje pesma jeste taj da je ove godine bio otkazan koncert Bajage i Instruktora u Karlovcu, a Hladno pivo je bilo pozvano kao zamena za Bajagu, ali su oni taj poziv odbili.

Sada je pesma sa ovakvim spotom još više primamljiva stripskoj publici.

Izvor: Stripblog.in.rs