SJAJAN PROVOD ZA MALE PARE

Poslednjih nekoliko nedelja pratimo ponudu organizovanih dočeka Nove 2019. godine u različitim restoranima, kafićima, klubovima i kafanama. Upoređujemo ih, uviđamo razlike u ceni, ponudi hrane, pića, u vrsti muzike. Ovaj se tekst odnosi na temu kako imati lep doček Nove 2019. godine, a ne potrošiti puno para.

 

Naravno uvek možete ostati kod kuće i ne potrošiti ništa, ali tu smo mi da za malu novčanu razliku nađemo neko prelazno rešenje.

Kada je takva situacija, vrlo je važno ne ostavljati ništa za poslednji momenat. Obično u poslednjem momentu platimo nešto i više nego što bi to koštalo da smo se organizovali na vreme. Stanje je takvo, jer dosta turista iz regiona i ostalih delova sveta, dolazi u Beograd na doček Nove godine.

jeftin docek nove 2019 godine u beogradu

Prelepa i bogata novogodišnja rasveta, okićene jelke, parkovi, bogat muzički program na trgovima u Beogradu, ali i u hotelima, restoranima, klubovima i kafanama čine adekvatnu ponudu za svakoga i privlače veliki broj turista u naš grad. Dosta ljudi iz unutrašnjosti naše zemlje dođe tokom praznika u Beograd, kako bi proveli doček Nove godine ili kako bi posetili neki koncert na primer u Štark areni ili Sava centru, kojih ovog novembra i decembra ima nešto više nego ranijih godina.

Nekim posetiocima ne treba smeštaj, pa konak dobijaju kod svojih prijatelja i rođaka, a nekima od njih i treba. Iznajmljivanje apartmana u centru Beograda, blizu Skadarlije, Knez Mihailove ili trgova gde se organizuje dočak se pokazalo kao idealno rešenje. Ovo su naši predlozi kako da popunite svoje vreme, iako ne želite da potrošite čitavo bogatsvo za tu jednu noć, a da vam pritom bude lepo i prijatno.

  1. Doček Nove 2019. godine na Trgu

Iako je za sada jedino poznato da će proslava na trgu trajati tri dana, od 30. decembra do 1. januara, zvanično saopštenje o konkretnim pevačima i pevačicama još uvek nije dato. Kako nezvanično saznaje dnevni list „Novosti“ za novogodišnju noć na Trgu će nas zabavljati Bajaga i Haris Dzinović! Ne ostaje nam ništa drugo nego da budemo strpljivi da zvaničnici potvrde ovu informaciju.

Prvi dan proslave, 30. decembar biće rezervisan za žurku prilagođenu mladima, gde će atmosferu do usijanja dovesti najbolji srpski DJ-evi. Sutradan za doček biće organizovan regularan, sada već tradicionalan koncert čije izvođače nažalost još uvek zasigurno ne znamo, a 1. januara biće dan rezervisan za klasičnu muziku.

Naš grad i ove godine uvodi novine vezane za božićne i novogodišnje praznike. U blizini brojnih apartmana na Vračaru, pored sada već tradicionalnog Božičnog seoceta kod Hrama Svetog Save, biće organizovana i staza za sankanje kod Trga Nikole Pašića. Staza je visoka 6 metara, a široka 2 metra, a mi verujemo da će se naši najmlađi obradovati ovim novim aktivnostima koje je grad Beograd organizovao.

Tradicionalna Ulica otvorenog srca i brojni koncerti za decu samo će upotpuniti ponudu za naše mališane.

  1. Doček u klubovima, kafanama i restoranima koji ne naplaćuju poseban ulaz već imaju regularne cene i organizaciju kao i bilo kog vikenda

Svaki od tih lokala na adekvatan način obeležava doček Nove godine, samo prosto ne naplaćuje ulaznice i rezervacije stolova. Cena pića je ista kao bilo kog vikenda, tako da vas doček neće koštati ništa više od regularnog izlaska.

Lokal Gaučosi se nalazi u predivnom delu Zemuna, u blizini Zemunkog keja. On je za svoje goste obezbedio sjajan muzički program na čelu sa Borisom Stjepanović i Milenom Sandić. Cene pića su regularne kao i bilo kog drugog vikenda, ali se ulaz i rezervacija stola plaćaju. Cena ulaznice je 500 dinara. Rezervacija za barske visoke stolove nije neophodna, dok za ostale postoji mogućnost doplate.

Jedna kafana se posebno otvara za doček Nove godine. U pitanju je kafana Džentlmen i Dama. Cena ulaznice iznosi svega 700 dinara. Rezervacije stolova nisu neophodne. A za muzički aspekt večeri zadužen je bend Muzička mašina.

docek nove godine

Kafana Stara pesma koja se nalazi u blizini beogradskog sajma organizuje doček Nove godine po konceptu kakav nas interesuje. Cena karte je svega 500 dinara, a dodatno plaćanje za rezervaciju stola nije neophodno. Pored kvalitetnog pića koje će se služiti po regularnim cenama, gosti će moći da uživaju u muzici Mede & Ivane Bojanović.

U kafani Lumperaj kod Tošinog bunara je organizovan doček Nove 2019. godine gde je cena ulaznice 10€. U tu cenu ulazi neograničena konzumacija domaćeg pića, a za muzički program zadužen je bend Gagija Petrović & Marije Mitić. Ovo je za sada najjeftinija varijanta ovakvog oblika proslave dočeka Nove godine.

U suštini, nije ni važno gde ćemo tu Novu godinu doćekati, hoće li nam biti zima ili puni stomaci. Najvažnije je da nam bude toplo oko srca i oči pune ljubavi sa pogledom na drage i bliske osobe.