KANELONI SA SIROM I SPANAĆEM

Italijanska pasta je pravi izazov za sve gurmane i kao takva predstavlja široku lepezu specijaliteta od kojih je svaki sledeći sve ukusniji i lepši. Kaneloni sa sirom i spanaćem su primer brze paste, koja uvek može da bude sjajan izbor kad se želi dobar gurmanski doručak.

kaneloni sa sirom

Sastojci:

1 kutija kanelona
2 skuvana krompira
1 glavica crnog luka
1 češanj belog luka
300 grama spanaća
150 grama izdrobljenog sira
150 grama kačkavalja
70 grama putera
200 mililitara kisele pavlake
1 kašika brašna
300 mililitara mleka
muskatni oraščić
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U tiganju, na šporetu, na 50 grama rastopljenog putera pržimo sitno isečen crni luk. Kada luk omekša, dodamo izgnječen češanj belog luka i sitno isečen spanać. Posolimo, pobiberimo i kada tečnost ispari sklonimo tiganj sa šporeta. Dodamo prethodno skuvane i izgnječene krompire, sir, sitno izrendan kačkavalj i mešamo dok se sastojci ne sjedine. Dobijenim filom punimo kuvarski špric i punimo kanelone sa obe strane. Punjene kanelone poređamo u nauljenu keramičku posudu za pečenje.

Pripremamo bešamel sos tako što u šerpu na šporetu stavimo 20 grama putera. Na rastopljen puter dodamo brašno, mešamo žicom za mućenje i sipamo mleko. U šerpu izrendamo muskatni oraščić, posolimo, pobiberimo i kada sos dobije potrebnu gustinu, sklonimo šerpu sa šporeta. Dodamo pavlaku i promešamo. Bešamel sosom prelijemo kanelone u posudi i nanesemo preostali sitno izrendan kačkavalj. Pečemo 20 minuta na 150 stepeni. Gotove kanelone stavimo na tanjir za posluživanje i po ukusu prelijemo kečapom.

Prijatno!