KOJI MODEL ODABRATI?

Kada je pre samo nešto više od jednog veka izmišljen telefon, niko nije ni mogao da zamisli da će se jednom praviti top liste telefona, koje će se iz godine u godinu menjati. Bilo je prosto, telefon je telefon.

 

Centrala je funkcionisala kao onomad, kod Viteza Koje. Danas međutim, nova vremena donose i nove promene. To je uzrokovalo da se iz godine u godinu tržište nameće samo za sebi, pa samim tim telefoni bivaju nužna posledica.

najbolji telefoni

Prodaja mobilnih telefona je grana trgovine koja sigurno predstavlja jednu od najperspektivnijih grana, jer mobilni telefon predstavlja okosnicu savremenog funkcionisanja čoveka. Zbog toga ćemo u ovom tekstu progovoriti o onim telefonima koji su po kvalitetu, ceni i prestižu obeležili godinu na izmaku.

Samsung Galaxy S9 plus

Po mnogim merilima ovaj telefon se pokazao kao jedan od najboljih u ovoj godini. U pitanju je telefon koji svojom veličinom već pleni, ali su primedbe na njegovu veličinu katkad i referenca na manu. No, u pitanju je telefon koji ima displej od 6,2 inča, ali i super koloritni ekran, i veoma dobar vizuelni momenat. Baterija je veoma izdržljiva jer 3,500 miliamper časova čini da ovaj telefon nudi mnogo više nego što izgleda. Kamera na telefonu je jedna od najboljih zbog svoje usklađenosti pikselizacije i kolorita koji postiže. Ukoliko ste ljubitelj većih telefona, ovo je definitivno model koji se isplati.

Huawei mate pro 20

Korporacija koja se sigurno najbolje pozicionirala, kada je u pitanju multinacionalno umrežavanje jeste Huawei. Osnovana je sada već davne 1987. a osnovao je Ren Žengfej. Zanimljivo je da je ova kompanija uspela da toliko uznapreduje, da danas upošljava oko 170.000 ljudi, a doprila je na tržište SAD, Kanade, Britanije, Francuske, Nemačke i brojnih država Evrope. Iz nje je nedavno izašao i telefon koji je u kratkom roku osvojio svet. U pitanju je model Mate 20 pro koji ima fantastične karakteristike.

Novost od „Jabuke“

Ekran dijagonale 5,8 inča je najkvalitetniji displej koji je Apple do sada implementirao u svoje telefone. U pitanju je Super Retina, a zasniva se na OLED matrici. Ono što ekran Iphone XS čini veoma bitnim jeste preko 3.3 miliona piskela na displeju. U pitanju je model iPhone XS Max koji imaju 120 Hz osvežavanje ekrana i novi sistem zvučnika postavljenih u stereo pozicijama.

Pomenuta tri telefona našla su se na spisku velikih broja istraživanja. Veoma je teško odrediti najbolje telefone kada je u pitanju tržište koje je preplavljeno. Samsung je, primera radi, najavio svoj model S10 koji će imati savitljivi ekran. Da li ćemo u jednom trenutku postati one generacije koje će gotovo ličiti na SF junake, ili ćemo se zadovoljiti postojećim, teško je predvideti. Interesantna činjenica vraća nas u vreme osamdesetih kada je jedan naučnik izjavio da je sve što je moglo da bude izmišljeno, do sada već izmišljeno. Kada bi se taj čovek danas našao u jednoj radnji za prodaju električnih uređaja ili telefona, da li bi zavapio? Veoma je izvesno da se ne bi snašao među svim tim uređajima koje je donela pomalo uranjena budućnost.