PROMENA UNUTRAŠNJEG STANJA

Homeopatija doživljava procvat u savremeno doba, a ovo je savet homeopate profesora Džordža Vitulkasa pacijentima i lekarima o tome zbog čega su homeopatski lekovi (remedije) toliko uspešni u izlečenju.

 

Vitulkas je o ovome pričao postdiplomcima Međunarodne akademije za klasičnu homeopatiju.

savet homeopate

„Kada se posle uzimanja prave remedije promeni vaše unutrašnje stanje, unutar vas se menja čitav svet. Možete da se probudite u istoj sobi, sa istim pejzažom koji vidite kroz prozor… ali sada sve oko vas ima drugačiji smisao, sve je svetlo i donosi radost. Bitno je da će sve te pozitivne promene koje se dešavaju u vama nakon prave remedije ostati sačuvane. A vi treba da potpomognete to zdravo stanje u budućnosti… to je unutrašnji posao od najvećeg značaja koji treba da obavite.
Važno je da u tom razvoju ne ignorišete glas savesti. Ako ne obraćate pažnju na savest, na kraju će se nesrećno bolesno stanje vratiti uprkos činjenici da vas je u početku dobra remedija dovela u ’zdravo’ stanje. Jednostavno rečeno: ’dobrota’ podržava život – zlo podržava smrt. Negovanje ljubavi donosi kreativnost – negovanje mržnje donosi uništenje. To su osnovni zakoni Prirode.

Prema tome, ako želite da postanete dobri iscelitelji, posmatrajte sebe, posebno način na koji se ophodite prema drugim ljudima a naročito prema pacijentima. Ako ste na dobrom putu, postepeno, savest će postajati sve osetljivija i vi ćete početi da ’osećate’ druge ljude – i razvijaćete se kao duhovno biće.

Lečenje klasičnom homeopatijom darivaće vas velikim iskustvom, ali što je vaš um čistiji, lakše ćete otkrivati pravu remediju.“

Profesor Džordž Vitulkas ruskim studentima postdiplomskog kursa održanog 12. septembra 2018. godine

Preuzeto sa International Academy of Classical Homeopathy