EFIKASNIJE GUBLJENJE KILOGRAMA

Koji su najbolji suplementi za mršavljenje i gojaznost? Koje su prednosti ovih suplemenata i zašto baš oni pomažu? Kako deluju na naš organizam?

 

Broj osoba čija telesna masa je veća od idealne je  svakim danom sve veći. Gojaznost poprima epidemijske razmere  (1,7 milijardi u svetu, SAD 71%  stanovništva, VB 20%). Gojaznost je hronična bolest koja dovodi do značajnog povećanja morbiditeta (dijabetes tipa 2, srčane bolesti, kancer, osteoartrits..)  i mortaliteta, uz smanjenje kvaliteta života.

Dijetetski suplementi za mršavljenje - koji suplement izabrati kod dijete

Direktni troškovi gojaznosti procenjuju se u Evropi na 2-8 % ukupnih troškova zdravstvenih fondova. Prema nekim procenama 2/3 odraslih osoba žele da redukuju telesnu masu ili spreče povećanje, i usvajaju nove modele ponašanja. U SAD 33 milijardi godišnje se troši na proizvode i programe za mršavljenje, koji mogu biti ali često i nisu efikasni.

Takođe više od polovine stanovnika Srbije, tačnije 52,5%, ima problem sa viškom kilograma. Od toga je 18,3% gojazno!

Sudeći po ovim podacima, Srbiju je zahvatila epidemija gojaznosti, a razlog je, kako tvrde stručnjaci, to što smo napustili mediteranski način ishrane i nedostatak fizičke aktivnosti. Kao dopuna različitim dijetetskim režimima ishrane, na tržištu postoje suplementi za gojaznost koji su namenjeni smanjenju telesne mase.

U apotekama se nalazi veliki broj dijetetskih suplementa namenjenih redukciji telesne mase i za mršavljenje. Najčešći konzumenti su mlade žene povećane telesne mase (28,4%),  a smatra se da ih čak 7 % odraslih osoba koristi.

Suplementi za mršavljenje su različiti i spomenećemo nake najpopularnije:

1. PREPARATI SA KAPSAICINOM

Preparat sadrži komponente od paprike čiji se fiziološki aktivni principi tradicionalno koriste kao dijetetski suplementi za mršavljenje. Aktivni sastojak crvene paprike kapsaicin ima izraziti termogeni efekat, utiče na podizanje bazalnog metabolizma zbog čega organizam počinje ubrzano sagorevanje masnih naslaga.

Dokazano je da kapsaicin utiče i na receptore gladi te daje osećaj sitosti. Tu su i dodatni sastojci koji se slažu sa ekstraktom paprike.

Đumbir poboljšava varenje i digestiju. Ekstrakt lista zelenog čaja sadrži polifenole koji imaju moć da ubrzaju metabolizam, pretvarajući deponovane masti u energiju koja posledično utiče na gubitak kilograma.

Sadrži kombinaciju biološki aktivnih jedinjenja koji se preporučuju da:
• ubrzaju metabolizam, termogeni efekat
• reguliše prekomernu težinu, sagorevanjem masnih naslaga
• smanji apetit, izazove osećaj sitosti
• poboljša pražnjenje (protiv zatvora)
• poboljša varenje, digestiv.

Uz suplemente sa kapsaicinom i blagu dijetu, koja podrazumeva zdrav način ishrane, mesečno možete smršati 3-5 kg. Bez gladovanja, bez opasnosti da suplement na bilo koji način može biti štetan po vaše zdravlje.

2. SUPLEMENT ZELENA KAFA + ZELENI ČAJ

Sadrži kombinaciju biološki aktivnih jedinjenja koji se preporučuje da:

  • smanjuje apetit, izaziva osećaj sitosti
  • ubrzava bazalni metabolizam
  • utiče na gubitak telesne težine za 10%
  • smanjenje indeksa telesne mase za 8% (obim struka, bedara, butina)
  • značajno smanjuje apsorpciju glukoze za 7% (klinički dokazano)
  • sprečava starenje kože, štiti kožu od UV zračenja
  • štiti od slobodnih radikala
  • snažan diuretik, pouzdano čisti organizam od nagomilanih toksina kao posledicu nezdravog načina ishrane i povećane telesne mase

BioLiver-728x90

DELOVANJE: 

  • Seme zelene kafe sadrži fenolna jedinjenja sa antioksidantnom aktivnošću od kojih je najznačajnija hlorogena kiselina, koja značajno smanjuje apsorpciju glukoze
  • Zelena kafasadrži kofein koji stimuliše centralni nervni sistem, smanjuje apetit i izaziva osećaj sitosti
  • Zeleni čajsadrži veći broj polifenolnih jedinjenja, deluje kao diuretik što se uz njegov termogeni efekat koristi kod gojaznih osoba u svrhu smanjenja telesne težine

3. ACAI BOBICE

Acai bobice su hit proizvod koji je osvojio svet. Prirodni ekstrakt Acai bobica na sebe veže masti, pruža osjećaj sitosti te smanjuje potrebu za hranom. Vrlo važno je i da su Acai bobice bogate antioksidansima te imaju visok udeo hranjivih stvari, zbog čega se uvrštavaju u tzv. “superhranu”.

Acai bobice dolaze u obliku praha, kapsula i soka, a najviše se preporučuju kapsule zbog visoke koncentracije Acai bobica

Prednosti koje ističu korisnici su:

⦁ Smanjenje osećaja gladi
⦁ Povećanje energije i opšte bolji osećaj
⦁ Poboljšanje probave
⦁ Odličan ukus soka (ili čaja)

Vrlo je malo nezadovoljnih korisnika Acai bobica. To se može pripisati i tome što su početni rezultati vrlo dobri. Takođe, Acai bobice se prvenstvno preporučuju za detoksikaciju, a to provereno rade delotvorno, zbog čega ne čude pozitivna iskustva.

4. LIPOFENOM KAPSULE

Lipofenom je najnapredniji postojeći proizvod za gubitak masnoće koji koristi sofisticiranu HMT (Hyper Metabolic) tehnologiju, koja može pomoći da se dramatično ubrza lipoliza i značajno poboljša mišićni tonus. Ovaj revolucionarni spoj sadrži 5 preciznih oblika ekstrakta (Caffeine Anhydrous USP 1,3,7-Trimethylxanthin, sinefrin, guarana, ekstrakt zelenog čaja, rodiola rosea i gugulsteron) koji sadrže moćne aktivne komponente.

Kad se kombiniraju, ti ekstrakti mogu značajno povećati termogenezu i razgradnju masti. Lipofenom se preporučuje osobama koje se bave fizičkom aktivnošću jer je njegova osnovna misija povećati potrošnju masti prilikom vežbanja.

BioMind gif -728x90

Lipofenom-om ima nekoliko osnovnih prednosti:

⦁ Snažno povećava proces termogeneze
⦁ Smanjuje masne naslage i povećate vaskularnost
⦁ Povećava nivo snage i energije prilikom vežbanja
⦁ Poboljšava mentalni fokus, koncentraciju i intenzitet treninga
⦁ Poboljšava cirkulaciju i produžuje efekte delovanja na organizam

Za najbrže delovanje, preporučuje se koristiti Lipofenom u kombinaciji sa proizvodom LCLT-1000 – Čisti L-Carnitine L-Tartrate.

Kombinacijom ova dva proizvoda već pri prvom treningu primetit ćete povećano znojenje, dodatnu snagu i fokus, a masne naslage će se topiti dvostruko brže.

5. CIMET + JABUKOVO SIRĆE

Cimet snižava šećer u krvi a jabukovo sirće je globalno popularno prirodno sredstvo protiv masti. Zato postoje suplementi za gojaznost od ova dva sastojka. Sadrži kombinaciju biološki aktivnih jedinjenja koji se preporučuje da:

  • spreči nastanak dijabetesa
  • stabilizuje šećer u krvi
  • smanji nivo glukoze
  • sagoreva masne naslage
  • snižava holesterol
  • povoljno deluje kod tretmana mršavljenja

Preparat sadrži komponente čiji se fiziološki aktivni principi tradicionalno koriste kao dijetetski suplementi. Cimet pomaže boljem iskorišćenju insulina. Ustanovljeno je da poboljšava glukozni metabolizam te se vrlo često koristi kod prevencije dijabetesa tipa 2. Tradicionalno se koristi za regulisanje telesne težine.

Jabukovo sirće stimuliše metabolisanje masti, smanjuje nivo holesterola i triglicerida u krvi. Učestvuje u smanjivanju nivoa šećara u krvi i glikemijskog indexa posle jela.

Milan Popović