MAJKROSOFTOV ALAT

Najprostiji mogući način da optimizujete svoj kompjuter i rešite se nepotrebnog softvera pruža jedan novi besplatni program koji ubrzava vaš Windows 10 sistem.

 

Jedan od najvećih problema sa kupovinom novog kompjutera jeste to što uglavnom dolazi sa gomilom unapred instaliranog softvera – uglavnom programa koji su ograničenog trajanja i onda traže da kupite finalnu verziju, ali i onih koji vam uopšte ne trebaju.

besplatni program koji ubrzava

A svi oni mogu znatno da uspore kompjuter.

Možete da probate da deinstalirate svaki od njih pojedinačno kako biste očistili svoj PC, ali za to je potrebno vreme i svi ti programi će ostaviti nešto iza sebe u sistemu.

Na svu sreću, možete da dovedete svoj Windows 10 u savršeno stanje zahvaljujući potpuno besplatnom alatu koji nudi Microsoft.

Kompanijin Refresh Windows alat čisti sve aplikacije koje ne dolaze ugrađene u Windows tako što instalira svežu kopiju operativnog sistema.

Kako biste mu pristupili, kliknite na Start> Settings > i potom odaberite opciju Update & security. Kada se nađete u ovom meniju, kliknite na Recovery podešavanje u levom panelu.

Potom idite na link u desnom panelu pod opcijom More recovery options koja počinje sa „Learn how to start fresh with a clean installation of Windows„.

Taj link će vas odvesti na web stranicu sa informacijama o Refresh Windows alatu, zajedno sa dugmetom za njegovo preuzimanje.

Kada skinete i instalirate program, pokrenite ga.

Pojaviće vam se ekran koji vas pita da li želtie da se rešite svih aplikacija i podešavanja i zadržite lične fajlove, ili hoćete da se rešite svega.

Ukoliko ne želite potpuno čistu mašinu, verovatno ćete želeti da zadržite lične fajlove.

Izaberite tu opciju i kliknite na Start.

Ovaj alat potom skida i instalira Windows 10 od nule. Sada možete da napravite dugu pauzu za kafu jer će ovo potrajati.

Kada je sve gotovo, ulogujte se u novi Windows kao što to inače činite.

Sada će Windows sam završiti sa svim potrebnim podešavanjima. Kada je to gotovo, dobili ste čist Windows 10 bez svih nepotrebnih programa.

Naravno, sada ostaje još samo da postavite ona podešavanja koja vama odgovaraju i instalirate sav dodatni softver koji vam je potreban.

Zato je najbolji trenutak za ovo onda kada kupite novi kompjuter.

Izvor: Telegraf.rs