STOMATOLOŠKE NOVOGODIŠNJE ŽELJE

Zubar, jedno tako cenjeno i poštovano zvanje. Kao i bilo koje drugo iz medicinske oblasti, reklo bi se humano zanimanje, zar ne? Međutim, primećujemo da ljudi često imaju problem da posete zubara. Možda to nije samo strah od zubara, već i od bola, igle ili neprijatnog zvuka bušilice.

 

U svakom slučaju, često primećujemo da pacijenti odlaze kasno kod stomatologa, te da je „šteta“ na zubu znatno veća nego da se došlo na vreme, odnosno ranije.

Hoće li zdravlje i estetika usne duplje biti na listi novogodišnjih odluka za 2019. godinu. Mi bismo voleli da pored ideje da ćemo više vežbati, jesti zdraviju hranu, piti više tečnosti, provoditi više vremena sa kvalitetnim ljudima, dati poslednja 3 ispita i završiti davno upisan master i slično, bude i ideja o zdravlju zuba.

deda mraz

Evo šta su naši vredni pratioci, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, u istoimenoj rubrici odgovorili na temu: Da je Deda Mraz zubar, šta biste poželeli?

Marko, 22 god.

Student sam prava i imam generalno zdrave i prave zube. Međutim, mislim da mi celokupan izgled zuba utiče na samopouzdanje. Imam spuštene desni, pa bih od Deda Mraza poželeo da se jedno jutro probudim sa velikim, krupnim i belim zubima. Da li to uopšte može da se reši? Mislim generalno?

Ivona 14 god.

Zdravo! Ja sam Ivona i za par meseci punim 14 godina. Od Deda Mraza a istovremeno i za svoj rođendan bih volela da stavim protezu sa nebo plavim gumicama, da mi se slažu uz oči. Često sanjam da nosim protezu, ali to je samo pritisak u vilici koji često osećam.

Jelena 33 god.

Ja se plašim zubara i od Deda Mraza zubara zahtevam da mi u snu, a da ja to ne znam, ispravi zube i skine kamenac!

Miloš 25 god.

deda mraz zubar

Kao klinac sam na velikom odmoru pao preko klupe i polomio prednji zub. Moji nisu imali para da mi to poprave i tako ti ja šetam svoj nakrnjen zub već 16 godina. Svi mi kažu da ga ne diram, da je ušao u moj personaliti, a ja ne znam. Voleo bih da znam da li to da sredim ili da ostavim kad već toliko dugo nisam.

Ivan 25. god.

Ja bih od Deda Mraza zubara zatražio da mi popuni plombu koja mi je ispala još pre 4 meseca.

Veljko 26. god.

Ja od Deda Mraza zubara želim da mi da 3 dana slobodnog na poslu za oporavak od vađenja umnjaka i da mi izvadi umnjake da me ništa ne boli. Bio sam dobar, garantujem!

Tatjana 28. god

Za mene može jedno čišćenje kamenca i izbeljivanje. Taman prednovogodišnja generalka. ;)

Mina 22.god

Poštovani, mene boli zub, ali ne konstantno već samo kada konzumiram hladne i tople napitke. Ali ni to nije baš stalno. Na znam da li je vreme da posetim stomatologa? Plašim se bola pa ni ne želim da krene više da me boli. Pozdrav za dekicu

Radomir, 55 god

Ja imam samo prednje zube. Malo me sramota, realno nisam toliko mator. Može li neki praznični popust za ugradnju mosta ili implanta od Deda Mraza, da budem realan pa da ne tražim celu poklon vilicu!

deda mraz kao zubar

Koje su vaše želje? Hoćete li ih i ispuniti u 2019? Mi vam želimo svu sreću prilikom ostvarivanja!