IMA LI ŠTA LEPŠE?

Kada zamirišu novogodišnje sarme, a sokaci postaju beli, naiđe onaj period kada nas malo šta može toliko obradovati kao pokloni.

 

Valjda zato što se u svom tom moru ljudi, svi nekako osećamo usamljeno. Tada nam, očito, svaki znak pažnje bude naglašeniji nego inače.

Ne kažu džabe da je januar najdepresivniji mesec. Iako nismo svi materijalisti, pokloni nam, kao znak pažnje, često budu indikator da smo ipak omiljeni u društvu, porodici, kolektivu. Nisu retke one situacije kada nismo najkreativniji kada su u pitanju pokloni za članove porodice, partnera, rođake. Može biti da su novogodišnji dani najbolji znak pažnje koji će biti i upotrebljiv.

Vreme popusta

Zanimljivo je da upravo kada naiđu beličasti dani koji mirišu na američke krofnice i barut iz petardi, prodaja mobilnih telefona poraste. Čini se da svako ima to iskustvo da je ispod jelke barem jednom zatekao mobilni telefon. Mobilni telefoni su uvek dobar način da se obraduje član porodice, a svako voli kad se ponovi telefonom. Prodaja mobilnih telefona vezana je za novogodišnje praznike, ali tada poraste i broj nagradnih igara, kvizova, kao i novogodišnjih akcija.

Vaučeri

Vaučeri su uvek dobar način da se nadomesti nemanje kreativnog zanosa. Šalu na stranu, nekada prosto ne znamo šta bismo kupili kolegama, prijateljima ili poznanicima. Firme takođe ne mogu uvek da idu niz dlaku svakom zaposlenom, pa vaučeri predstavljaju odličan način da se obraduju kolege. Uplatiti nekom masažu, kozmetički tretman, obezbediti mu nekoliko hiljada dinara za kupovinu sportske opreme ili nege za telo, uvek je dobar način. Kako je zdrav način života sve češće na agendi, i sportski centri, fitnes i teretane nude mesečne vaučere za vežbu. Pa, eto vam ideje.

Nagradite talenat dece

Deca već u najranijim danima umeju da pokazuju svoje talente i afinitete. Ponekad se neki od njih nađu i u polju muzike, slikarstva, sporta ili pisane reči. Da bi se to održavalo, treba ih i kritikovati i podsticati. Najbolji podstrek često je poklon. Zato, ukoliko ste u deficitu ideja za novogodišnji poklon za dete, pratite njegove želje i interesovanja. To će učiniti da se deca dodatno motivišu. Gitara, nove žice za gitaru, štimovanje klavira, novi instrumenti, štafelaji, četkice i boje, platna ili hemijske i pera, tableti i još mnogo toga, mogu biti odlična ideja.

Knjige su uvek u modi

Koliko god verovali da je knjiga zastareli i prevaziđeni medij, nije baš tako. O tome svedoči situacija da se i dan danas, izdavaštvo postavlja kao jedno od zanimanja koje prednjači. Iako je Internet uspeo da odvuče deo popularnosti stare dobre knjige, knjigama se vraća i staro i mlado. Zbog toga, uvek kada se dvoumite da li nekome da kupite knjigu ili ne, mi savetujemo – kupite je. Čak i ako se tom nekom ne dopadne, ostaće da krasi biblioteku doma kroz koji može proći na desetine ljudi ili generacija. Knjiga nikada nije loš izbor, tim pre što uvek šalje izvesnu poruku. Nekad lošu, nekada dobru. A život se sav u tim porukama i krije. Pa ko ume da čita, neka čita.