PAPRIKE SA SITNIM SIROM ZAPEČENE S JAJIMA

Kroz priču smo ispričali recept jednog veoma ukusnog jela, koje možete napraviti kod kuće za tili čas. Paprike sa sitnim sirom i zapečene s jajima su „specijalitet“ iz glave i iz frižidera, što u ovom slučaju predstavlja pun pogodak!

 

Posle preležane prehlade, iscrpljen i malaksao poželeo sam obrok koji bi mi povratio energiju i, naravno, raspoloženje.

Moj standardni postupak da pripremim neko eksperimentalno netipično jelo počinje pogledom u frižider. Ponekad je to deo procesa „čišćenja frižidera“.

paprike sa sitnim sirom

Dakle, otvorivši frižider, prvo sam zapazio pakovanje putera. Asociram na „24 kičen“, gde kažu da je to tajni sastojak velikih kuvara koji daje bolji ukus i kvalitet mnogim jelima.

Pokupim iz frižidera dva jaja, dve paprike što su se već počele smežurati, kutiju sa nešto sitnog sira nabavljenog pre nedelju dana. Nađoh tu jednu ljutu papričicu.

Od prethodnog dana bila je tu i činija salate od mešanog povrća iz supe.

ostojić paprike

Naime, često sav zeleniš iz supe sitno iseckam, skuvam grašak i sve to umešam sa „lajt majonezom“. Zbog boljeg ukusa dodam hrena i malo senfa, sušenog peršuna i origana. Može da se jede kao prilog uz mnoge obroke.

Sama priprema obroka je jednostavna. Istopio sam puter i na njemu zapekao paprike dok nisu omekšale. Kuhinjom se širio izuzetno prijatan miris putera i pečenih paprika, koji je dražio nos.

Dve kašike sira bile su dovoljne da se upotpuni ova neobična kuvarska mešavina. Dok se to sve krčkalo u tiganju, umutio sam dva jaja i prelio preko. Sačekao sam da se zapeče donja strana i prevrnuo masu.

U tanjiru sam dodao dve kašike salate od mešanog povrća i pola ljute papričice.

Da se razblaži ljutina papričica napravio sam sok od sirupa zove.

Ukus, miris i sitost posle obroka može se doživeti samo kada se uživa u ovom jelu jednako kao i dok je nastajalo.

Prijatno!