PSIHO KROKI TEST

Pogledajte ovu sliku na SAMO DVE SEKUNDE, pa recite šta ste prvo videli: tigra ili majmuna? To će o vama otkriti koji ste tip osobe – da li više koristite levu ili desnu moždanu hemisferu.

 

Roger W. Sperry dobitnik Nobelove nagrade je pokazao da leva i desna strana mozga funkcionišu potpuno drugačije, a ova slika odrediće koja je vama strana mozga dominantnija i šta to tačno znači.

koji ste tip osobe

Šta ste prvo videli?

Ono što treba da uradite jeste da pogledate sliku, zadržite se na njoj samo dve sekunde i bez mnogo razmišljanja odgovorite šta ste prvo videli na njoj.

TIGAR

Ako ste prvo ugledali tigra, to znači da vam je leva strana mozga aktivnija od desne. Analitični ste, uvek usredsređeni na ciljeve i vrlo organizovani. Kada se suočite sa problemom, glavno oružje vam je logika.

Međutim, baš zato što toliko merite pre nego što presečete, uglavnom ne prihvatate mišljenja drugih, što često ume da bude greška.

VAŠE GLAVNE OSOBINE:

– Planer. U glavi uvek imate listu stvari koje treba da uradite.

– Precizni ste. Znate tačno šta želite i šta ćete preduzeti da to postignete.

– Racionalni ste. Nikada ne dozvoljavate emocijama da upravljaju vašim postupcima.

– Realni ste. U vašem svetu nema mesta za bajke i fantazije. Interesuje vas samo ono opipljivo i realno.

MAJMUN

Ako ste prvo videli majmuna, desna strana mozga vam je aktivnija. Uvek smišljate neke inovativne ideje, a kada se suočite sa problemom, uglavnom se oslanjate na intuiciju. Putovanje vam je bitnije od samog odredišta. Često se zanesete u svoj svet fantazija, pa vam uvek treba neko ko će vas spustiti na zemlju.

VAŠE GLAVNE OSOBINE:

– Impulsivni ste. Sve radite spontano i bez ikakvog konkretnog plana.

– Emotivni ste. Vaši postupci proizilaze iz vaših emocija, što nije uvek dobra stvar.

– Kreativni ste.

– Imate jaku intuiciju. I samo nju sledite, ne obazirući se na ono što se mora i što bi trebalo da se uradi.

– Sanjar. Više vremena provedete sanjareći o onome što želite da uradite umesto da se fokusirate na akciju kako biste te snove i ostvarili.

Koju ste vi životinju prvo videli?