Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Duhovnost

Химна љубави (божићна верзија)

ХИМНА ЉУБАВИ

У данима у којима смо на путу са тројицом Мудраца са Истока пратећи вилејемску Звезду, немојмо сметнути са ума суштину Божића. А она никако не сме бити комерцијализована.

 

Химна љубави – божићна верзија

химна љубави

– Ако сам украсио свој дом гранама храста, сламом, украсима и лампицама, али нисам разумео значење Божића – онда сам само декоратер.

– Ако радим од јутра до вечери у кухињи, припрема килограме колача, пецива и специјалних посластица, позивам госте за савршено постављен сто, али у мом срцу нема радости због рођењу Исуса – онда сам само кувар.

– Ако волонтирам у добротворним организацијама, певам песме у старачким домовима и сву штедњу дајем у добротворне сврхе, али немам љубав према својој породици – све је то бесмислено.

– Ако украшавам Бадњак, постављам вертеп, учествујем у десетинама прослава и певам у хору, али нисам прихватио Исуса у своје срце – онда не разумем најважнији смисао Божића.

Љубав према Христу прекида рад у кухињи, да бих загрлио дете.

Љубав оставља украшавање стана, да бих пољубио своју жену.

Љубав је дружељубива, не обраћа пажњу на стрес и недостатак времена.

Љубав не завиди прелепој кући других и боји одабраних салвета.

Љубав не виче на децу, јер су се врзмају око ногу. Напротив, она је благодарна што деца постоје и што нам се врзмају око ногу.

Љубав не даје само онима који могу да врате. Напротив, с великом радошћу даје онима који не могу дати ништа заузврат.

Љубав трпи све, покрива све, свему се нада, преноси све. Љубав никад не престаје.

Поклони ће бити употребљени и заборављени, колачи ће бити поједени, бадњак ће се осушити.

Али Божји дар за Божић, у Исусу Христу, остаће заувек!

Срећан наступајући празник Рођења нашег Господа Исуса Христа!

Записао отац Марко Јефтић

1 komentar

  • Pre svega,hvala i slava ti Davide,Gospode naš i Oče Isusa Hrista.
    ————-
    Davide,Gospode naš i Oče Isusa Hrista,smiluj se nama i svima grešnima.Sve je moguće našem svega Stvoritelju i onima koji veruju.Davide,Gospode naš i Oče Isusa Hrista,ako hted hoće volja tvoja,kao svaku zemlju,državu i narod,blagoslovi i Srbiju koju si nam podario,predsednika,vlasti i narod zemlje Srbije,kao i svakom biću,podari predsedniku,vlastima i narodu zemlje Srbije,zdravlja,mudrosti,snage i sve što im je potrebno,nebili,Davide,Gospode naš i Oče Isusa Hrista,uz tvoju pomoć i uz pomoć tvojih izabranih zadržali Srbiju ne rasparčanu,nego u celini,molimo te Davide,Gospode naš i Oče Isusa Hrista,ako ni zbog čega drugog,onda zbog ljubavi,milosti i dobrote kakvu imaš prema svima kroz Isusa Hrista.Amin.Sa ljubavlju,poštovanjem prema svima i sa zahvalnošću,Davide,Gospode naš i Oče Isusa Hrista,ponizno smo molili u ime tvoga sina,a našeg jedinog Spasitelja Boga Isusa Hrista.Amin. – Lep pozdrav,srećni i blagosloveni Božićni praznici vama,svima i vašim bližnjima. –

Ostavite komentar