GURMANSKE PALAČINKE

Ko ne voli palačinke! Bilo da su slane ili slatke, a posebno one koje su gastronomski bogate. E upravo su takve ove gurmanske palačinke u kojima se nalazi spoj spanaća, šunke, parmezana i paradajz sosa.

gurmanske palačinke

Sastojci:

500 grama spanaća
100 grama dimljene šunke
2-3 kašike pavlake
100 grama parmezana
brašno
3 jaja
300 grama paradajz sosa
300 mililitara vode
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U šerpu sa kipućom i slanom vodom stavimo spanać da se obari.

U međuvremenu, dva jaja mutimo žicom za mućenje, sipamo oko 300 mililitara vode, dodamo brašno i mešamo žicom sve dok smesa ne dobije potrebnu gustinu za palačinke. U smesu dodamo malo ulja i promešamo žicom. Nauljimo tiganj i pržimo palačinke.

Obareni spanać procedimo kroz cediljku, sitno ga iseckamo i pržimo u tiganju na malo ulja. Dodajemo na kockice sitno iseckanu šunku, posolimo i pobiberimo. Dodamo jedno jaje, jednu kašiku pavlake i promešamo. Sklonimo tiganj sa vatre.

U šerpu u koju smo sipali oko 200 mililitara vode dodamo sos od paradajza i mešamo žicom. Palačinke filujemo filom od spanaća i šunke i uvijamo u rolat. Palačinke zatim sečemo na pola i ređamo u nauljen vatrostalni sud. Prelijemo ih paradajz sosom, pospemo parmezanom i pečemo u rerni 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

Gotove gurmanske palačinke ređamo na činiju i prelijemo ih pavlakom.

Prijatno!