SVE NA JEDNOM MESTU

Jutjub korisnik Electronic Grenade pokušao je da kompletan računar, koji je potpuno funkcionalan, spakuje unutar kompjuterskog miša. Ovaj jedinstveni koncept pakovanja računara deluje prilično impresivno!

 

Mnogo je tehnoloških inovacija kojima smo tokom godina svedočili, a sve je išlo u smeru stvaranja inovativnih tehnologija koje se mogu uklopiti u različite uređaje.

kompletan računar

Današnji pametni telefoni su dobar primer za to. Uprkos tome što su tanki, imaju prilično snažan hardver, sa dosta memorije i procesorima velikih brzina.

Jutjuber Electronic Grenade odlučio je da pokuša da spakuje potpuno funkcionalan računar unutar kompjuterskog miša. Krajnji rezultat je zapravo prilično impresivan i, iako možda nije najmoćniji, njegov koncept je definitivno jedinstven.

Prvobitni plan je bio da se računar Raspberry Pi uklopi u kućište običnog kompjuterskog miša, ali se to pokazalo nemogućim zbog veličine regularnih miševa.

Umesto toga, on je pomoću 3D štampača, odštampao kompjuterskog miša koji bi bio pogodan za nadogradnju. Malo je veći od drugih miševa, ali bez obzira na to i dalje je razumne veličine. Miš ima mali ekran koji može da se preklopi, kao i tastaturu koja se preklapa. Kursor na ekranu se pomera uz pomoć samog miša.

Iako vam, uz ovaj kompjuter, nisu potrebni nikakvi spoljni uređaji, on sam nije najpraktičniji uređaj, ali kada je inovativnost u pitanju – ubira sve bodove.

Izvor: PCpress.rs