NEGA PREKO ZIME

Lovačko udruženje „Sivi soko“ u Kačarevu postoji više od 70 godina. Od pre desetak godina ima i svoju fazaneriju, sa oko 400 fazana. Preko zime lovci iz Kačareva brinu o njima i obezbeđuju im hranu.

 

Lovci, a brinu o životinjama! Gotovo svakoga dana, naročito kada ima snega, kačarevački lovci obilaze atar u kojem su postavili hranilice kako bi pomogli da divljač prezimi. Dnevno obezbeđuju i do 20 kilograma hrane za fazane koje sami odgajaju.

lovci iz kačareva

„Trudimo se da održimo lovište i da to lovište bude što plemenitije da imamo što više divljači. Upravo zato smo i napravili ovaj objekat kako bi mi samo proizveli deo fazana i pustili u prirodu. Lov se ne zasniva samo na tome da se odstreljuju životinje već da se čuva lovište i što bolje pripremi za lov i da imamo raznovrsnu divljač“, kaže Milorad Đurica, predsednik LD „Sivi soko – Kačarevo“.

„Lako je fazane loviti ali preko zime najvažnije je da im hranu donosimo. Hranimo ih naročito kada je sneg a ovde kod kanala fazane puštamo u prirodu“, kaže Stanimir Pavlovski, lovac.

Godišnje Kačarevci othrane oko 400 fazana, plan je da prošire fazaneriju.

„Našu fazaneriju obilaze i đaci, želja nam je da proširimo kapacitet da imamo i divlje patke i još neku divljač. Nadam se da ćemo imati uslove ove godine da to i uradimo“, kaže Jovan Stojanovski, sekretar LD SSivi soko – Kačarevo“.

Pravi se lovci brinu o životinjama, kažu, Kačarevci, a njima tokom godine pomažu i ljubitelji lova iz drugih mesta.

Kako to rade lovci iz ovog banatskog mesta pogledajte u VIDEO prilogu!

Izvor: RTV.rs