MAKARONE „DEL PIERO“

Pasta „Del Piero“ idealna je za spremanje tokom vikenda, kada se nađe višak slobodnog vremena. Nije ona specijalno zahtevna za pripremanje, ali joj treba posvetiti određeno vreme, kako bi ispalo sve kako treba.

del piero

Sastojci:

400 grama makarona
pola glavice crnog luka
50 grama šunke
500 grama mlevenog mesa
1 parče hleba
2 češnja belog luka
600 grama paradajza
250 grama kačkavalja
peršun
2 kašike parmezana
pola male kašike suvog bosiljka
pola male kašike origana
1 jaje
100 mililitara paradajz sosa
150 mililitara mleka
maslinovo ulje
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

U uzavreloj i posoljenoj vodi skuvamo makarone. U sud sa mlevenim mesom dodamo sitno iseckan crni luk. Šunku isečemo na kockice i dodamo u sud. Promešamo i dodamo sitno seckani peršun. Parče hleba, koje smo potopili u mleko, iscedimo i dodamo u sud. Dodamo i jaje. Sjedinimo sastojke.

Skuvane makarone iscedimo, properemo hladnom vodom i poprskamo maslinovim uljem. Od smese sa mlevenim mesom formiramo loptice i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem. Paradajz isečemo na pola, odstranimo kožicu i krupno izrendamo. Dobijeni paradajz sos stavimo u šerpu na šporetu. Posolimo. Dodamo origano i bosiljak. Pobiberimo, dodamo izgnječeni beli luk i konzervirani paradajz sos. Deo sadržaja iz šerpe kutlačom prespemo u keramički sud. Nanesemo makarone i ćuftice iz tiganja. Po ćuftama rasporedimo parčiće kačkavalja i nanesemo preostali paradajz sos. Poprskamo rendanim parmezanom i pečemo 20 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!