SPREMITE SE ZA „DA“!

Dragi budući mladenci, bilo da imate tri meseca na raspolaganju za organizaciju venčanja ili pak godinu dana, evo nekoliko korisnih saveta kako da organizacija bude na nivou, a sitnice koje život znače budu na svom mestu.

 

1) Stil venčanja

Ovo se nekim parovima može podrazumevati, naročito ukoliko buduća mlada i mladoženja imaju sličan ukus i zamisao kako to sve generalno treba da izgleda. Ima puno prelepih rešenja i stilova ali šta će od toga biti najzastupljenije na vašem venčanju zavisi isključivo do vašeg ukusa.

venčanje

Međutim, dešava se da mlada ima drugačije zamisli u odnosu na mladoženju. Još kada se u organizaciju uključe roditelji mladenaca, zaista može nastati kuršlus.

Ukoliko više ljudi želi da bude uključeno u organizaciju svadbe, postarajte se da svako bude zadužen za nešto drugo, ali da opet na kraju vi kao mladenci donesete konačnu odluku. Ukoliko mladina majka želi da svadba bude u kristal dekoraciji, dok mladoženjina majka voli vintidž, može doći do nesuglasica.

Pokušajte da na konstruktivan način dođete do rešenja. Najgore što možete uraditi jeste da se stilovi mešaju ili da stil nije definisan.

Zapamtite, to je vaš dan, pa s tim u vezi neka i samo venčanje odražava vas i vaš stil.

2) Broj zvanica

Pre nego što donesete odluku da li hoćete malu ili veliku svadbu, pomislite na sve ljude koje biste voleli da pozovete, stavite ih na papir i tek tada recite hoće li vaša svadba biti mala ili velika.

Svadbe sa manjim brojem gostiju mogu zaista biti romantične i intimne, bez stresa i prevelike organizacije. Međutim, ukoliko nije moguće to izvesti, nemojte se nervirati. Ako vas plaši gužva, imajte na umu da naš mozak nije u stanju da percipira razliku između 180 i 210 ljudi.

Nemojte se opterećivati stvarima koje ne možete da promenite već vidite šta iz situacije možete da dobijete. Ništa nije samo po sebi jedino loše ili dobro, sve ima svoje prednosi i mane. Samo ponekad nisamo u stanju da ih identifikujemo. Naročito ako smo u gužvi i organizujemo svadbu.

3) Muzika

Ovde nećemo pisati o tome koji bend je dobro unajmiti a koji ne, već ćemo vam samo obratiti pažnju na to da ima dosta dobrih bendova na tržištu, a da je najbolji onaj koji svira muziku kakvu vi i vaši gosti volite.

Ukoliko želite da na svadbi bude narodna muzika, poslednje što treba da uradite jeste da unajmite bend pop rock muzike. Često se dešava da mladenci pogreše sa izborom benda jer unajme ono šta oni privatno vole. Uzmite u obzir i goste koje pozivate.

venčanje organizacija

Ukoliko imate sjajan bend koji svira vaše omiljene pesme, a na podijumu samo kumu i dve sestre, neće vam biti prijatno. Nađite neko kompromisno rešenje.

Unajmite bend koji može da iznese više različitih stilova gde će većina gostiju biti zadovoljna i dobro se provesti. A vi naročito.

4) „To do“ lista

Napravite listu obaveza koje treba da odradite mesec dana pre venčanja. Nemojte se uznemiravati ukoliko ne možete sve striktno postići, ali neka ta lista bude podsetnik da uradite neke važne stvari u momentu kada možete.

Odlazak kod kozmetičara na neke od „beauty“ tretmana, beljenja zuba, spremanje paketa neophodnih stvari koje ćete poneti u restoran u kom pravite svadbu su samo neke od obaveza koje treba da obavite.

Nemojte zaboraviti da u tom periodu budete fizički aktivni, da zdravo jedete i to sve sa ciljem da vam ne padne imunitet od potencijalnog stresa koji je manje više neminovan. Najmanje što vam tada treba jeste da se razbolite ili budete mladenci sa groznicom ili aftom u ustima.

5) Dobro spavajte!

Kao što sam već pomenula, stres je neminovan u ovom periodu života. Bilo da vam se dešava nešto izuzetno negativno ili pozitivno, stres je tu, kao reakcija na okolna dešavanja. Lakše ćete izlaziti na kraj sa stresnim situacijama, bolje ćete donositi odluke i rasuđivati ukoliko ste odmorni i naspavani.

Neka u ovom periodu života bude prioritet da se legne na vreme kako biste bili u stanju da se izborite sa svakakvim problemima organizacije vašeg važnog i svečanog dana.