DAN BEZ NERVOZE

Događaj Antistress Day ima za cilj da pomogne u pružanju neophodnih informacija o stresu i strategijama za njegovo prevazilaženje. U sredu 20. februara u 16.30 u Beogradu, ulaz je slobodan!

 

Herc Udruženje Vas vodi na put relaksacije i smeha! Upoznajte se sa tehnikama za prevazilaženje anksioznosti i stresa i otkrijte nove metode koje vode povećanju kreativnog potencijala i vitalne energije.

antistress day

Stres je odgovor tela na životne zahteve odnosno spoljašnje negativne faktore ( strah i kriza ). Ako stres postane preovlađujuć, može izazvati i druge probleme mentalnog zdravlja, emocionalnu iscrpljenost i fizičku bolest i može uticatiti na rad, odnose, porodicu i svaki aspekt života.

20. februara od 16 sati i 30 minuta, u Kafeu 16 (Cetinjska 15a u Beogradu) posetioci će imati priliku da razgovaraju sa psiholozima i psihoterapeutima, kao i da razreše svoje nedoumice, dobiju sve informacije o stresu i načinima prevazilaženja. SMEH YOGA, Therapy Café, Mrdaonica i Psihodramska radionica neke su od aktivnosti koje čekaju sve one koji žele da rade na sebi i nešto nauče.

Antistress Day još jedan je u nizu aktivnosti koje Udruženje za podršku ljudima sa neurozom “Herc” sprovodi svake godine u okviru kampanje za podizanje svesti o važnosti unapređenja i negovanja mentalnog zdravlja.

Ulaz je slobodan – Doprinos bez stresa!

Osim promocije mentalnog zdravlja, cilj ovog događaja je i prikupljanje sredstava za opremanje Herc krojačke radionice za korisnice sa problemima mentalnog zdravlja.

DA LI STE ZNALI?

• 1 od 4 osobe u nekom periodu života oboli od mentalnog poremećaja
• Mentalni poremećaji su drugi najveći zdravstveni problem srpskog stanovništva (nakon kardiovaskularnih).
• Procenjuje se da je više od 75 % bolesti prouzrokovano stresom
• Podaci sa instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta U Beogradu pokazuju da je 42% učenika srednje škole anksiozno.
• Prema broju samoubistava Srbija je na 13. mestu u svetu, a mentalni poremećaji, depresija i zloupotreba psihoaktivnih supstanci uzroci su u više od 90% slučajeva, tvrde stručnjaci
• Radni stres je drugi najčešće prijavljen zdravstveni problem povezan sa poslom u Evropi!
• 50-60% svih izgubljenih radnih dana može se pripisati radnom stresu!
• Radni stres je proglašen za Bolest 21. veka!

Udruženje Herc postoji već 10 godina i jedino je Udruženje u Srbiji specijalizovano za rad sa osobama sa neurotskim poremećajima.

Akivnosti udruženja podrazumevaju primarno edukaciju i pružanje podrške osobama sa problemima mentalnog zdavlja kroz besplatne usluge (grupe samopomoći , savetovalište, psihološko-edukativne radionice, kreativne radionice). Drugi aspekt aktivnosti udruženja odnosi se na prevenciju neurotskih poremećaja i podrazumeva edukovanje zdravih osoba u smislu razvijanja ličnih kapaciteta u očuvanju mentalnog zdravlja, kao i rad sa ciljem blagovremenog prepoznavanja i adekvatnog reagovanja u slučaju pojave prvih simptoma poremećaja.

O Udruženju Herc se možete informisati i na sajtu www.herc.org.rs , a možete ga pratiti i na društvenim mrežama:

FB: https://sr-rs.facebook.com/herc.udruzenje/
Instagram: http://instagram.com/herc_udruzenje
Twitter: https://twitter.com/udruzenje_herc?lang=en

antistr day program