HRSKAVA SVINJETINA SA LUKOM NA KINESKI NAČIN

Brzo spremljena hrskava svinjetina na kineski način je specijalitet „prste da poližeš“! Dovoljno je svega petnaest minuta da ovo jelo bude na stolu, a verovatno i manje da sa stola nestane, ukoliko ima dovoljno onih koji vole pikantne specijalitete.

hrskava svinjetina

Sastojci:

800 grama svinjskog filea
1 glavica crnog luka
pola kašičice čilija
50 grama brašna
100 mililitara mleka
50 grama kukuruznog brašna
pola kašičice crvene mlevene paprike
pola kašičice kima
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Glavicu crnog luka isečemo na polukrugove i prelijemo mlekom. U dublji sud stavimo belo i kukuruzno brašno. Dodamo čili, crvenu mlevenu papriku i kim. Posolimo i pobiberimo. Svinjski file isečemo na tanke duguljaste parčiće. U sud sa brašnom stavimo parčiće svinjetine i promešamo orstima da se nabrašne i upiju začine. Pržimo u zagrejanom ulju. Vadimo na činiju obloženu salvetom. Brašno sa začinima dodamo u sud sa seckanim lukom i mlekom. Na zagrejanom ulju pržimo parčiće luka.

Činiju za serviranje ukrasimo sa dva lista zelene salate. Na jedan list stavimo deo isprženog luka, pa parčiće mesa. Preostali luk i parčiće mesa stavimo na sredinu činije. Kose parčiće mladog luka stavimo na dva kraja činije. Dekoraciju završimo krugovima crvene paprike.

Prijatno!