PROSLAVA RADOSTI

Nekoliko sati uoči početka nove lunarne godine u Kini se uveliko slavi. Počinje veliki Prolećni festival, ali i godina svinje, koja donosi napredak, sreću i velike mogućnosti.

Srećna reč je: fú (福)

Za milione Kineza ovaj praznik je prilika za porodična okupljanja i darivanja, pa su velike gužve na aerodromima, stanicama, u prodavnicama.

godina svinje

U Kini se pred Prolećni festival kojim se obeležava lunarna Nova godina organizuje niz festivala sa narodnim običajima. Na ceremonijama je zmaj važan element pa je u gradu Niguo u pokrajini Anhui organizovan ples sa zmajevima i lavovima, praćen zvukom bubnjeva, cimbala i gongova.

U Kini se pred Prolećni festival kojim se obeležava lunarna Nova godina organizuje niz festivala sa narodnim običajima. Na ceremonijama je zmaj važan element pa je u gradu Niguo u pokrajini Anhui organizovan ples sa zmajevima i lavovima, praćen zvukom bubnjeva, cimbala i gongova.

U mnogim kineskim selima stanovnici su se okupili na banketima i slavili predstojeći Prolećni festival uz zdravice za dobru žetvu i bolji život.

Osim u Kini, širom sveta se obeležava kineska Nova godina.

U Njujorku je jedna od zgrada novog Svetskog trgovinskog centra osvetljena u crveno i žuto. U gradu vlada festivalska atmosfera u kojoj učestvuju i Njujorčani i turisti.

U Srbiji, uz izložbu čarobne instalacije kineskih lampiona, danas počinje „Kineski festival svetla“ kojim se prvi put kod nas proslavlja kineska Nova godina.

Na Kalemegdansku tvrđavu, pravo iz Kine, tim povodom stigao je svetlosni spektakl.

Takođe, 16. februara u Kombank dvorani biće održan koncert Primitivnog muzičkog ansambla „Hin An“, koji će publiku povesti na nezaboravno muzičko putovanje na kojem će upoznati kulturu i tradiciju Mongola.

Šta nas očekuje u kineskoj godini Divlje svinje 2019?

Divlja svinja je znak materijalnog blagostanja. Kinezi vrlo polažu na materijalan položaj u životu pa se smatra da će rodjeni u znaku Divlje svinje uvek biti siti i solidnog materijalnog stanja. Osobe rodjene u ovom znaku su fokusirane i istrajne, imaju slabiju komunikaciju ali su aktivne, pragmatične i vole decu. Brzo se nerviraju i gube kontrolu ali su uporne da savladaju svaku prepreku koja im je na putu. Malo ih interesuju duhovne stvari. Divlje svinje vole da uživaju u životu hedonistički i jednostavno – dobra hrana u izobilju, ljubav i seks, porodica, praktične materijalne stvari koje znače komfor ali ne teže statusu kao Zmajevi koliko osećaju materijalne sigurnosti.

Svaka kineska nova godina donosi kosmičke promene. Ovo je godina zemljane Divlje svinje koja je u svom elementu zemlje i u tipičnom je Jin elementu. Godina će biti dobra za sve one koji se bave zemljom, nekretninama, hranom, ugostiteljstvom, praktičnim zanatima, poljoprivredom, metalurgijom i metalima. Dobro je početi se baviti nakitom i dragim kamenjem u ovoj godini.

Ali, Divlja svinja će nagraditi samo vredne i aktivne, jer je i svinja takva, stalno je u pokretu i traži hranu – postignuće. Lenjivcima ova godina nije naklonjena. Godina nije naklonjena ni sanjarima i vizionarima, jer je svinja praktična i traži odmah rezultat. Tako da ako hoćete da dobijete najbolje iz kineske nove godine Divlje Svinje tipa zemlje, onda zasučite rukave, okupite tim saradnika i vredno radite. Kraj godine će biti spektakularan!

Žuta Divlja svinja je ove godine posebno naklonjena svima koji su rodjeni u znaku Metala i u znakovima koji su u saglasju sa Divljom svinjom kao što su Tigar, Zec i Koza, oni ove godine mogu značajno da prosperiraju.

Ova godina nije naklonjena osobama u znaku Zmije, posebno ako su u elementu vode rodjeni.

2019-a godina je odlična za otvaranje firmi i pokretanje privatnih poslova. Odlična je godina i za početak poljoprivredne proizvodnje, sejanje, voćnjake, ratarstvo, stočarstvo. Dobra je i za sve zanate, poslove u kojima lična veština i vrednoća dolaze do izražaja.

Ako mislite da se bavite privatnim poslom, da od njega pristojno živite i da uživate u svom poslu ova godina je pravi trenutak za to.

I zapamtite, ovo nije godina kockanja, hazarderstva i avantura. To mogu biti godine Tigra ili Zmaja, ali godina Svinje je konzervativna godina, godina posvećena dobrom porodičnom životu. Iskoristite je.

Neka u logou firme budu pored žute obavezno i crvena boja, ona je boja sreće za kineze a crvena boja energijom podržava žutu Svinju :-)