HITOVI KOJE PEVUŠIMO

Ma koliko se trudili, neke pesme iz filmova jednostavno ne mogu da nam tako lako izađu iz glave, nevažno koliko su stara kinematografska ostvarenja. U stanju smo da pevušimo te hitove godinama, pa i onda kada filmovi više nisu aktuelni.

 

Ljudi koji vole mjuzikl ili animirane filmove, koji su satkani od muzičkih numera, uživaju u testiranju glasnih žica pod tušem pesmama koje su im se zakačile za uvo posle odjavne špice.

pesme iz filmova

Bez obzira da li su pesme tužne i opisuju izgubljene ljubavi ili bačene živote niz reku, ili su vrcave i neustrašive, pesme iz ovih filmova na fantastičan način visokim i niskim tonovima slikaju scenu i emociju.

Fergie – Be Italian (Film “NINE”)

Fergie u ulozi lokalne italijanske prostitutke u filmu “Nine” kao profesionalna prodavačica ljubavi obučava maloletnike kako treba da se ophode prema lepšim polovinama. Božanstvna kabaretska scena i interpretacija pevačice grupe Black Eyed Peace je najjači aspetk mjuzikla kojem kritičari nisu preterano naklonjeni.

Madonna – Don’t Cry For Me Argentina (Film “Evita”)

Pesma Julie Covington sa konceptualnog albuma “Evita” (1976. godine) o životu Evite Peron korišćena je za potrebe mjuzikla, ali i filma iz 1996. godine u kojem glavnu ulogu igra Madona. Iako kraljica pop muzike nije neko ko je poznat kao dobar interpretator ovo je jedan od njenih retkih blistavih vokalnih momenata.

Somewhere over the Rainbow (Film “The Wizard of Oz”)

Legendarna numera iz Čarobnjaka iz Oza (1939. godine) o nadi u bolje sutra i svetu u kojem se snovi ostvaruju je himna za velike sanjare i neshvaćene ljude.

Tale as old as time (Film “Beauty and the Beast”)

Odjeci detinjstva i sanjiva melodija uliva nadu u bolje sutra u kojem i oni “manje lepi” imaju pravo na ljubav.

Keala Setlle – This is me (Film “The Greatest Showman”)

“This is me” podseća na teatralne numere sa nekog od albuma Demi Lovato i odlično se uklopila u koncept filma. Moderna pop melodija omogućila je da se pesma nađe rame uz rame sa radio hitovima i domogne se visoke pozicije na top-listama.

Džon Travolta i Olivija Njutn Džon – You’re the one that I want (Film “Grease”)

Muzička himna mladih i zaljubljenih i posle 40 godina izaziva isti osećaj u kukovima i ručicama koje same se dižu kad krenu prvi taktovi numere.

Cell Block Tango (Film “Chicago”)

Pesma besnih zatvorenica o njihovim sadistima koji su kažnjeni večnim mrakom uz čuveni urlik: “Zaslužili su” je najupečatljiviji deo čuvenog mjuzikla.

Lajza Mineli – Cabaret (Film “Cabaret”)

Kratko i jasno – život je kabare.

Under the sea (Film “Little Mermaid”)

Svi smo kao deca bili sigurni da se morske životinje mnogo bolje provode na dnu mora nego mi na suvom.

Ema Stoun – The Fools Who Dream (Film “La La Land”)

Uloga koja je Emi Stoun obezbedila Oskara. Melanholična numera o rizičnim životnim potezima koji su se isplatili.

Kejt Hadson – Cinema Italiano (Film “NINE”)

Ritmična pesma sa dahom sedamdesetih i vrelih letnjih noći u Italiji je zaraza koja nema nameru da napusti bubnu opnu.

Izvor: Dedamilorad.com