HEDONISTIČKA EGZIBICIJA

Veoma bogatim turistima biće ponuđena večera sa Titanika, koja u paketu podrazumeva ronjenje do ostatka broda gde će biti poslužena u istom maniru kao nekadašnjim putnicima najčuvenijeg kruzera.

 

Jela će biti uparena sa vinima koja su se pila u to vreme, a kruna vinske ponude biće šampanjac 1907 Heidsieck Gout, iz iste berbe koja je služena i na Titaniku!

večera sa titanika

Kompanija Cookson Adventures ponudila je veoma imućnim turistima vrlo zanimljiv istorijski paket koji obuhvata zaron do ostataka broda Titanik i vinsku večeru kakva se služila bogatim putnicima na najčuvenijem brodu svih vremena.

Samo devet ljudi će imati priliku da uživa u celom paketu, budući da je put podmornicom do ostataka Titanika, na dubini od 3.800 metara, izuzetno zahtevan i iziskuje složene tehničke pripreme, da ne govorimo o ogromnim troškovima. Na kraju puta u dubinu Atlantskog okeana biće poslužena večera od deset jela koja je bila na meniju 14. aprila 1912. godine, neposredno pre kobnog susreta parobroda i ledenog brega kod obala Njufaundlenda.

Jela će biti uparena sa vinima koja su se pila u to vreme, a kruna vinske ponude biće šampanjac 1907 Heidsieck Gout, iz iste berbe koja je služena i na Titaniku! Ovo ekstremno retko vino pronađeno je u olupini švedskog broda koji je potonuo 1916. godine. Tu će biti i jedna madera iz 1912, potom Château d’Yquem i Château Cheval Blanc…Na listi, ipak, nema vina za koja naša vinska legenda tvrdi da su se pila na otmenim palubama Titanika – fruškogorskog auspruha i bermeta, desertnih vina koja su u to vreme zaista nalazila put i do najelegantnijih trpeza.

Što se hrane tiče, na meniju su jastozi, file minjon, foa gra, pečeni mladi golub, konzome Olga i drugi delikatesi.

Cena ovog turističkog paketa iz snova nije objavljena i nju znaju samo gosti. Objavljeno je samo da večera, u zavisnosti od vinskih opcija, košta od 1.000 do 10.000 dolara.

Izvor: Vinoifino.rs