ŠTRUDLA SA ŠAMPINJONIMA

Možda niste baš neka majstorica u pravljenju štrudli, ali sa ovom smo sigurni da neće biti promašaja! Štrudla sa šampinjonima je odlična, pravi je izbor za doručak i početak dana, a uz jogurt kao i svako drugo testo sa povrćem predstavlja pun pogodak!

štrudla sa šampinjonima

Sastojci:

jedno pakovanje lisnatog testa
500 grama šampinjona
150 grama dimljenog suvog vrata
1 glavica crnog luka
2 decilitra pavlake
150 grama trapista
pola veze peršuna
2 kašike pirea od paradajza
1 jaje
4 kašike ulja
mešavina začina
biber
1 kašika lana
1 kašika susama
1 kašika maka

Način pripreme:

Šampinjone iseći na listove, luk i dimljeni suvi vrat na kocke, trapist izrendati na rende, a peršun što sitnije iseckati. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati dimljeni suvi vrat, šampinjone i začine po ukusu, te dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne ispari.

U dinstane šampinjone dodati pire od paradajza i peršun, dobro izmešati i ostaviti da se ohladi.

Lisnato testo razvući oklagijom na debljinu od pola centimetra, a jedan deo ostaviti sa strane za dekoraciju. Razvučeno lisnato testo premazati pavlakom, pa naneti pripremljeni fil, posuti trapistom i urolati.

Od ostatka testa iseći trake te ih unakrsno rasporediti po štrudli, premazati umućenim jajetom i dekorisati semenkama lana, susama i maka. Pravougaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje, staviti štrudlu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Pečenu štrudlu prekriti vlažnom krpom kako bi omekšala i onda je toplu poslužiti.

Prijatno!