MUZIČKI DOGAĐAJ ZA NAJMLAĐE

Nova serija koncerata Beogradske filharmonije „Koncerti za bebe“ održaće se od 1. do 5. aprila i to je poslednja u ovoj sezoni, a podela ulaznica počela je pre nekoliko dana.

 

Portparolka Beogradske filharmonije Jelena Milašinović kaže da su koncerti za bebe novina u tekućoj sezoni, kao i da BF ima razne programe namenjene deci, a ideja je da im se priđe na adekvatan način i da ona zavole klasičnu muziku.

koncerti za bebe

– Tip muzike je maksimalno prilagođen deci da zavole klasičnu muziku, a Beogradska filharmonija je napravila presedan u ovoj sezoni napravivši seriju koncerata za najmlađi urast od 0 do 2 godine – istakla je Milašinovićeva, dodajući da je prva serija organizovana u septembru.

Repertoar je, kako naglašava, potpuno prilagođen bebama.

– Orkestar svira simfonije uspavanki, koje deluju umirujuće na bebe. Ispred orkestra je šarena strunjača postavljena da bebe mogu da puze i hodaju i odakle mogu lepo da vide orkestar – objasnila je Milašinović.

– To je jedan svojevrsni eksperiment koji je pokazao kako muzika deluje umirujuće na bebe i kako ima veliku moć, one su glasne dok ne zasvira orkestar posle se potpuno umire – dodala je ona.

Kako ističe, ovakvi programi su retkost, a takođe je raritet i to što ceo orkestar svira za bebe.

– Pokazujemo da je edukacija jako važna – ističe Milašinovićeva i dodaje da je interesovanje veliko, da su redovi ispred bileternice Beogradske filharmonije na Studentskom trgu 11 dugački i da počinju da se formiraju od ranih jutarnjih časova kako bi se pokupile ulaznice.

– Ulaznice su besplatne, jedna ulaznica važi za roditelja i bebu i njihova podela za ovaj poslednji ciklus počinje u ponedeljak 18.marta od 10 časova – ističe ona, dodajući da je broj karata ograničen.

Takođe, ovaj put će roditelji koji ne mogu da dođu ili koji ne žive na teritoriji Beograda moći da se prijave putem maila koji se nalazi na sajtu BF.

Koncerti će biti održani od 1. do 5. aprila u dva različita termina od 11 i od 12.30 časova.