BERLUSKONIJEV ŽIVOT

Film nagrađivanog italijanskog reditelja i scenariste Paola Sorentina „Loro“, čije je prikazivanje zatvorilo ovogodišnji FEST i za čiju se projekciju tražila karta više, nalazi se na redovnom bioskopskom repertoaru od 21. marta.

 

Nakon uspešne saradnje u filmovima „Div“ i „Velika lepota“ koji je 2014. dobio nagradu Oskar za najbolji strani film, Sorentino se još jednom okrenuo svom omiljenom glumcu Toniju Serilu i poverio mu glavnu ulogu, ovaj put čuvenog političara i biznismena Silvija Berluskonija.

loro

Raskalašne zabave pored bazena, egzotične igračice, skandali, pokušaj obnovljanja političke karijere samo su neke od pojava kojima Sorentino oslikava portret bivšeg italijanskog premijera Berluskonija napominjući da je u filmu „sve istina i sve laž.“

Ideju za film „Loro“ pronašao je u čoveku koji, prema njegovom mišljenju, predstavlja arhetip Italijana, u periodu nakon pada njegove Vlade.

berluskoni kolaž

“Film je odraz moći i karaktera društva negde između 2006. i 2009. godine. Delimično se radi o osobinama samih Italijana, ali ovo nije film o Italijanima,” rekao je reditelj i dodao „Nije bilo lako snimiti ovaj film jer nemaš potpunu kreativnu slobodu kao što je slučaj s drugim filmovima. Ograničen si sa činjenicom da radiš priču o stvarnim likovima. Ne možeš da vređaš, da klevećeš, da povrediš nekoga.“

Loro na italijanskom znači i Oni, što je jedan od prevoda, ali sam naziv filma aludira i na L’oro, na zlato.

U ostalim ulogama: Elena Sofia Ricci, Riccardo Scamarcio, Kasia Smutniak, Giovanni Esposito i drugi.

Pogledajte zvanični trejler ovog uzbudljivog filma!