UMETNIČKI RAD

Prema kineskom kalendaru, ovo je godina svinje. U tom kontekstu je švajcarski „Swatch“ došao na ideju da dizajner novog sata bude upravo ta životinja. „Pigcasso“ je proizvod ove zanimljive kooperacije.

 

Ovo je, dame i gospodo, prilično odstupanje od „ozbiljnosti hronološkog sveta“ u kojem živimo. Ovaj sat „Swatch“, nazvan „Pigcasso“ po svom kreatoru – svinji (engl. pig), izaziva osmeh na svačijem licu kada se shvati kako je dizajniran.

pigcasso

Kako Kinezi smatraju, ovo je „godina svinje“, a „Swatch“ je rešio da to proslavi ograničenim izdanjem satova koje su radili u saradnji sa svetski poznatom slikarkom – svinjom Pigkaso (Pigcasso).

Svinje ne mogu da lete, ali očigledno mogu da crtaju

Od 2016. godine, Pigkaso stvara umetnička dela koristeći netoksičnu boju prilagođenu deci. Svoje najnovije radove je napravila na platnu koje je potom prevedeno u novu liniju „Swatch“ satova.

Novo litimitirano izdanje možda neće postići slavu kao neke prethodne edicije, ali ne možete poreći da je zabavno.

Sat ima belu plastičnu traku i brojčanik ukrašen Pigkasinim radom. Boje na remenu su zelena i plava, dok unutrašnjost nosi nijanse ružičaste i ljubičaste.

Sve je više lansiranja proizvoda vezanih za ekološke ili društvene uzroke. Svi prihodi od prodaje ovih „Swatch“ satova ići će u „Farm Sanctuary“, čija je misija da pospeše saosećanje sa životinjama na farmama.

Izvor: BIZLife/Bloomberg