RAFAELO ROLAT

Ko voli rafaelo kuglice voleće i ovaj rafaelo rolat! Istina je da u njemu nema lešnika niti badema, ali kokos čini svoje da rafaelo rolat podseća na bombice kojima je teško odoleti!

rafaelo rolat

Sastojci:

ZA PATIŠPANJ:
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
ZA PRELIV:
150 grama šećera
100 mililitara vode
100 grama čokolade za kuvanje
ZA FIL:
250 grama margarina
250 grama kokosovog brašna
100 grama raznobojnih žele bombona
100 mililitara mleka
250 grama šećera u prahu

Način pripreme:

Pripremamo patišpanj tako što u veći sud polupamo jaja, dodamo šećer i mutimo mikserom dok se šećer ne rastopi. Zatim dodamo brašno i promešamo varjačom. Testo nanesemo u veću tepsiju obloženu kuvarskim papirom. Pečemo 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadimo patišpanj iz tepsije i zajedno sa papirom uvijemo u vlažnu kuhinjsku krpu.

Pripremamo preliv. U šerpu na šporetu sipamo vodu, dodamo šećer, čokoladu izlomljenu na komade i mešamo. Kada se čokolada i šećer rastope, sklonimo šerpu sa šporeta.

Pripremamo fil tako što u veći sud stavimo margarin, šećer u prahu i mutimo mikserom dok margarin ne postane penast. Sipamo mleko i izmutimo mikserom. Dodamo kokosovo brašno i mutimo mikserom dok se fil ne sjedini. Omekšali patišpanj odvijemo iz krpe i prelijemo čokoladnim prelivom. Zatim premažemo patišpanj filom. Na fil nanesemo isečene žele bombone. Pomoću papira uvijemo patišpanj u rolat. Isečemo rolat na šnite i serviramo.

Prijatno!