Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Filmovi

Španski film „Campeones“ (Šampioni) o sportu i ljudskosti

CAMPEONES

Sportski španski film Campeonos (Šampioni) o jednoj neobičnoj košarkaškoj ekipi i njenom treneru koje je on naučio košarci a oni njega životu i ljudskosti

 

Odavno me svojom plemenitošću nije dirnuo jedan film kao što je ovo divno špansko ostvarenje – španski sportski film Campeones (u prevodu Šampioni)

Pravi šampionski film sa dušom! Zbog toga je ušao u nominaciju za Oskara kao najbolji strani film.

campeones

Svaka čast scenaristi i reditelju na ovom sjajnom ostvarenju. Da imamo plemenitiju i solidarniju državu, vlast i gradjane, ovaj film bi trebalo da se na svakih par meseci prikazuje na televiziji i učenicima po osnovnim školama.

A desilo se potpuno slučajno da sam ga pogledao.

Dosadjujući se kući zbog gripa, dok mi je žena bila odsutna, krenem po filmskim sajtovima da preturam i tražim da gledam neki film koji bi bio meni zanimljiv ali ne i mojoj ženi 

To stoga da se ne bi supruga posle ljutila kako dobre stvari gledam bez nje.

Elem, kako ona ne gleda sportske filmove, krenuh da gledam tu sekciju filmova.

I naleteh na ovaj film koji mi je po svemu bio nezanimljiv – plakat, kratak siže filma, pa još španski sportski film o osobama sa posebnim potrebama.

No, kako se radilo o košarci, hajde da ga gledam onako sa pola pažnje dok kuckam poruke na telefonu 

I stvarno, početak filma Campeones mi nije obećavao da ću odgledati film, sve mi je bio neki predvidljiv kliše.

Medjutim, kako je film odmicao, bio je sve bolji i bolji, na pola filma se uključila i moja supruga koja je u medjuvremenu došla i mi smo oboje sa pažnjom i zanimanjem gledali ovaj plemeniti film.

Campeones je inače komedija po žanru, gde su glavni glumci lica sa posebnim potrebama, ali sve je dostojanstveno i odmereno uradjena prema licima sa posebnim potrebama.

Na kraju je film dobio naše stajaće ovacije! Kako je dobro osmišljen i uradjen ovaj film koji promoviše košarku osobama sa posebnim potrebama.

Film sa dušom u najdubljem smislu te reči.

Gledajte ga sa decom, razumećete o čemu pišem kada ga budete pogledali.

Oni su pravi šampioni! Campeones!

Zlatko Šćepanović

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Proktomed Dr Milena Šćepanović oglas sideba baner
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280

Prijavi se za Newsletter