CEDJENA PŠENIČNA TRAVA

Šta je zeleni sok od Spelte i kako se pravi. Sok od pšenične trave je otkrila Dr Ann Wigmore. Šta leči sveži sok Speltine trave

Sok od spelte prva je napravila engleska doktorka Ann Wigmor koja se pre više od pola veka izlečila od raka debelog creva, upravo zahvaljujući ovom zelenom soku.

Živela je preko 90 godina. U poznoj dobi od 82 godine Dr. Ann Wigmore nije imala nijedne sede vlasi. Veruje se da je sveži sok od Spelte bio jedan od razloga njene vitalnosti, uz sve one genetske predispozicije i zdrav život koji je vodila.

Šta leči sveži zeleni sok od Spelte – cedjeni sok od pšenične trave

To je bilo toliko neverovatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriji. Test je pokazao da je to bila njena prirodna boja! To je bio rezultat redovnog pijenja soka mlade pšenične trave, pijenja fermentisanog napitka od klica žitarica, koji je prepun vitamina B, K i E, proteina i enzima, zdrave ishrane i povremene detoksikacije.

1984. godine izlazi saopštenje Dr. Robinsona „Žive namirnice i kancer“sa spektakularnim saznanjem da presna hrana umanjuje rizik od raka za 75%, a da ga sok od pšenične trave redukuje za 95%.

Kako da napravite sok os Spelte

Sveze cedjen zeleni sok od spelte – pšenične trave, pravi se od mladih izdanaka pšenice koji su isklijali iz zrna pšenice i narasli su nekih 10-15 cm u vidu vlasi trave. Trava se poseče i procedi se kroz sokovnik koji nema metalnih delova da bi se sačuvali enzimi soka pšenice. Jedna doza soka je oko 30 ml, ili jedna rakijska čašica koja se pije sat vremena pre jela.

Ukus je slatkast sa aromom i mirisom trave.

Pšeničnu travu možete sami da sadite, ali je možete i kupiti u prodavnicama zdrave hrane u svežem ili u osušenom obliku. Najjeftiniji način je da uzgojite pšeničnu travu sami. Pšenica raste jako brzo, a da biste je uzgojili potrebno vam je ekološko seme pšenice, treset i zemlja. Spelta je stara vrsta pšenice koja nije genetski modifikovana. Više o tome saznajte u tekstu šta je Spelta ili Krupnik.

Postupak pravljenja soka od Spelte:

1. Potopite semenke pšenice osam do dvanaest sati.
2. Semenke ostavite u staklenoj tegli i tokom sledećih 24 sata isperite ih tri puta.
3. Kada počneda se nazire klijanje, posadite semenke na vrh zemlje. Odnos neka bude jedan deo treseta prema tri dela zemlje.
4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tokom prva tri dana, da se ne isuši. Tokom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutru, a uveče je poprskajte vodom.
5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka semenke budu na indirektnom svetlu.
6. Idealna temperatura za rast pšenice i izbegavanje plesni je 21C do 26C. Ako se pojavi buđ, gajite novu pšeničnu travu.
7. Pšeničnu travu možete da sečete kada naraste oko dvadeset centimetara. Dva dana pre rezanja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze hlorofila.
8. Za novu turu, koristite novo seme i zemlju.
9. Sok od pšenične trave možete da iscediti uz pomoć sokovnika ili da je sameljete u blenderu uz dodatak vode.

Jedna dnevna doza Speltinog soka menja 1,5 kg različitog povrća!

Sveži sok od Speltine trave ima znatno jaču koncentraciju nutrijenata nego običan prah lista jer su hladnim cedjenjem potpuno odstranjena čvrsta vlakna!

Lekar i biohemicar dr.T.Ernst je otkrio i u pšeničnoj travi antikancerogeni vitamin B17 (leatril). Studija u Izraelu na 60 pacijenata sa dijagnozom raka dojke je pokazala da sok od pšenične trave može smanjiti negativne efekte koje prouzrokuje hemoterapija.

Šte leči sveži sok od Speltine trave

1. Čisti i jača krv, jer zeleni sok ima 70 posto hlorofila, hlorofil sadrzi jezgro magnezijuma, a hemoglobin (u ljudskoj krvi) jezgro gvozdja.Hlorofil i belancevine daju hemoglobin. Broj crvenih krvnih zrnaca se vraća u normalu vrlo brzo.
2. Hlorofil je antibakterijski, te čisti naš organizam i spolja (kupkama) i iznutra čak i od teških metala iz creva,a nauka je dokazala da hlorofil zaustavlja rast i razvoj nepoželjnih bakterija, tekući hlorofil prodire u tkiva, pročišćava ih i obnavlja, ispire ostatke lekova iz tela, hlorofil pomaže pročišćavanju jetre.
3. U Speltinom zelenom soku (prvobitno gajena podvrsta pšenice neizmenjena od pre 100 godina) pronađeno više od 100 elemenata koji su potrebni čoveku. Ako se uzgaja na organskom tlu, apsorbuje 92 od 102 poznata minerala iz tla, neorgansko povrće sa pijace daje samo 17-51.
4. Bogat je raznim enzimima, Speltin sok ima preko 300 enzima, čak i retke koje smo imali samo na rođenju.
5.  Podiže alkalnu sredinu u telu, onemogućavajući time pojavu raka koji ne moze u toj sredini da se razvija. Pomoćno sredstvo kod lečenja raka!
6.  Poboljšava plodnost (Visoki udeo magnezijuma u hlorofilu gradi enzime koji obnavljaju polne hormone).
7.  Bogata je proteinima

Sweden bitter - originalni Šveden biter

8.  Pomaže kod regulisanja telesne težine
9.  Podiže nivo energije, smanjuje negativne efekte hemoterapije
10. Usporava proces starenja
11.  Smanjuje upale, topi ciste na jajnicima i bubrezima pomoću zelenog speltinog soka
12. Čisti kožu i uklanja neprijatne mirise
13. Smanjuje šećer u krvi
14. Sveži zeleni sok je sirovi hlorofil i može se uzimati oralno bez ikakvog toksičnog delovanja.
15. Sadrži puno kiseonika. Mozak i sva telesna tkiva funkcionišu optimalno sa visokim procentom kiseonika.
16. Snižava visok krvni pritisak i ojačava kapilare.
17. Izvrsna pomoć kod kožnih problema poput ekcema ili psorijaze.
18. Sprečava rast sede kose, vraća kosi njenu prirodnu boju.
19. Izvrstan kod gnojne upale zubnog mesa.
20. Implanti zelenog soka u obliku klistira izvrsni su za čišćenje i detoksikaciju zidova creva.

Izvor: Raw food Serbia FB page