PEDAGOG ZA PET PLUS

Vladimir Majstorović, profesor Prehrambeno-ugostiteljske škole u Čačku, jedan je od dobitnika nagrade „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“ koja mu je nedavno uručena u Skoplju. Nagradi je prethodio javni konkurs za sve nastavnike i profesore sa teritorije bivše Jugoslavije.

 

Gotovo dve decenije Vladimir Majstorović predano i strpljivo đacima prenosi znanje iz geografije. Pored toga što je svaki čas drugačiji dopunjava ga zanimljivostima iz sveta i sa putovanja. Često u predavanjima koristi i suvenire iz gradova koje je posetio.

vladimir majstorović

Zvanje jednog od najboljih nastavnika bivše Jugoslavije njegove đake nije iznenadilo. Kažu, za njih uvek ima lepu reč i osmeh.

„Profesor je zaista divan. Ima strpljenja. Nastavu prikazuje na najbolji mogući način kako bi svima bilo zanimljivo. Za svaku lekciju ima spremnu prezentaciju“, navodi Aleksandra Plazinić, učenica.

Milica Ružić navodi da je saradnja sa profesorom bila izuzetna. Uvažavao je, kako kaže, sve njihove ideje.

Pored nagrade „Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije“, profesor Majstorović je dobitnik i brojnih domaćih nagrada, među kojima su – Mentor godine, „Čarobnjak prosvete“, „Najbolji edukatori Srbije“.

Nagrade su mu kaže, veliki podstrek za dalji rad.

„Trudim se da ostavim dobar utisak ne samo u odnosu prema učenicima, nego i prema kolegama. Učenicima na zanimljiv način prezentujem teme koje radimo, koristim različite inovativne metode u nastavi. Naravno deca prate predavanja“, navodi Vladimir Majstorović, nastavnik geografije iz Čačka.

Pored nastave, Vladimir se bavi i pisanjem ali i ekološkim aktivizmom. Piše turističke publikacije i promoviše domaći turizam. I upravo njegovi učenici iz turizma na takmičenjima osvajaju prva mesta.

„Jedna knjiga, jedna olovka, jedno dete i jedan nastavnik mogu da promene svet“, moto je Asocijacije najboljih nastavnika koju su osnovale učiteljice Željana Radojičić Lukić iz Srbije i Vesela Bogdanović iz Makedonije, finalistkinje prošlogodišnjeg takmičenja za najboljeg učitelja sveta.

Izvor: RTS