KAKO PREŽIVETI BEZ 100 STVARI?

Nemačka komedija o dva najbolja druga u borbi protiv sebe i konzumerizma „100 dana 100 stvari“ krenula je u prikazivanje po beogradskim bioskopima od 11. aprila.

 

Film „100 dana 100 stvari“ je priča o dva najbolja druga, koja se usuđuju na opkladu go gole kože, reditelja, scenariste i glavnog glumca Florijan David Fica.

100 stvari

Goli do kože, bez odeće, stvari, nameštaja, dragocenosti itd… Bez ijedne od „100 stvari“ kojih su odlučili da se reše u opkladi do gole kože, dva najbolja druga, Pol (Florijan David Fic) i Toni (Matijas Švajgefer), će tokom narednih 100 dana živeti bez konzumerizma. Tokom tog perioda će moći da povrate samo po jednu stvar u danu, koja im je neophodna.

Dva najbolja prijatelja u filmu, igraju glumci koji su i sami prijatelji u stvarnom životu i ovo im je drugi uzastopni zajednički projekat nakon „Najlepšeg dana“ („Der geilste Tag“, 2016.). Koncept „100 dana, 100 stvari“ je intrigantan, kao i situacija koja povlači pitanje kako preživeti 100 dana bez svega, odnosno kad nemaš sve ono što ti treba za život. Ili imaš?

Ovo je priča o današnjem materijalizmu i konzumerističkom načinu života, kao i potrazi za zaista važnim stvarima, među kojima su ljubav, prijateljstvo i sreća.

Film šalje poruku kojom postavlja pitanje šta je ono što nam je zaista potrebno, da li mi posedujemo stvari i imovinu ili ona poseduje nas, i da li se možemo suprotstaviti modernoj potrošačkoj groznici i impulsivnoj kupovini. Da li smo prave vrednosti, prijateljstvo, ljubav i sreću zatrpali hrpom stvari koje posedujemo?

Pogledajte zvanični trejler za ovaj interesantni film!